İntihar sorgusunda 2 polise ceza

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İstanbul'da 2 yıl önce gözaltına alınan ve serbest bırakıldıktan 21 gün sonra 3'üncü kattaki evinden atlayarak intihar eden Onur Yaser Can'ın (30) gözaltı evrakında sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle 2 polisin yargılandığı davada karar çıktı.İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Can'ın anne ve babası ile tutuksuz yargılanan polis memurları Salih Bahar ve Soner Gündoğdu katıldı. Son sözleri sorulan sanıklardan Soner Gündoğdu şunları söyledi: ?Sahtecilik suçu yapma gibi bir kastımız yoktur. Zaten bu suçu işlemiş olsaydık bizi pasif göreve alırlardı. Tüm çalışmamız, Yaser Onur gibilerin, bu uyuşturucu belasından kurtulmalarını sağlamak.?

Mahkeme, sahte evrak düzenleyip kullandıklarının anlaşıldığını belirterek, 2 polisi 3'er yıl hapis cezasına çarptırdı. İyi hallerini dikkate alan heyet, cezayı 2'şer yıl 6'şar aya indirdi.

Oğlum, boşuna ölmeyeceksin

KARARIN ardından açıklama yapan Onur Yaser Can'ın babası Mevlüt Can, ?Adalet az da olsa yerini buldu? dedi. Polisler hakkında işkence iddialarına ilişkin takipsizlik kararı verildiğini hatırlatan Mevlüt Can, ?Gerçekler bir gün ortaya çıkar. Bu dava da bir gün yeniden açılacak? diye konuştu. O sırada yağmur yağmaya başlayınca başın gökyüzüne doğru kaldıran Mevlüt Can, ?Yağsın yağsın, rahmet yağıyor. Sana söz sonuna kadar devam edeceğim boşuna ölmeyeceksin? diye konuştu. Mevlüt Can, işkence iddialarına ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber