Turkcell, fiber altyapıyı Malatya'ya da taşımak istiyor

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 10 şehirde fiber altyapı çalışmasını tamamladıklarını belirterek, Malatya'da da bu yatırımı yapmak istediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ciliv, "Belediyeden henüz izni alamadık. Malatya bu teknolojiden eksik kalmasın. Malatya'ya çağrı merkezini kurmamız için bu teknolojiye ihtiyacımız var." dedi.

Süreyya Ciliv, 'Mobil Şirket Vizyonu' toplantısı için geldiği Malatya'da yaptığı açıklamada, internet kullanımında hızı artırmak, sağlıklı bir iletişim imkanı vermek amacıyla fiber alt yapıya büyük yatırım yaptıklarını belirtti. Türkiye'nin fiber alt yapıda dünyada 4'üncü ülke konumuna geldiğini söyledi. 10 şehirde fiber altyapı çalışmasını tamamladıklarını anlatan Ciliv, şöyle devam etti: "Evlere fiber internetten bin megabit hızında internet veriyoruz. Türkiye'de 10 şehirde fiber alt yapımız var. Bunların arasında maalesef Malatya yok. Malatya Belediyesi de bizi biraz daha kucaklamalı. Biz bu yatırımı yapmak istiyoruz. Belediyeden henüz izni alamadık. Burada bir iş ortamı oluşturmamız lazım. Malatya bu teknolojiden eksik kalmasın. Malatya'ya çağrı merkezini kurmamız için bu teknolojiye ihtiyacımız var."

'TÜRKİYE'DE 34,5 MİLYON MÜŞTERİMİZ VAR'

Teknoloji ve iletişim hizmeti de verdiklerini belirten Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş da "Sadece insanların iletişim sağladığı bir dünyadan makinelerin birbiriyle konuştuğu ve iletişim sağladığı bir dünyaya geçmiş vaziyetteyiz. Bilişim dünyasında birçok çözümü de müşterilerin gündemine taşıdık. Pazarın yüzde 53'ünü hizmet veriyoruz. Türkiye'de 34,5 milyon müşterimiz var. Varolan tüm yatırımlarımıza sadece mobil iletişimde değil, sabit fiber tarafında da devam ediyoruz. Şu anda, Türkiye'nin 10 ilinde 30 bin kilometre fiber alt yapımız var. Bu yatırımları Malatya'ya da taşımak isteriz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber