SYDV'lere personel alımında düzeltilmesi gerekenler

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 00:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki metin memurlar.net üyelerince hazırlanmıştır

SYDV PERSONEL ALIM SİSTEMİNİ ACİLEN DÜZELTİLMESİ GEREKİYOR

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personel alım ilanları tam bir fiyasko ile sonuçlanıyor. İşe başvuru, şartlar, süreç işleyişi ve mülakat konusunda merkez ile mülki idareler arasında öyle bir uçurum var ki, sürecin doğru ilerlemesi için her şeyin sil baştan ve ÖSYM standartlarında yapılması en doğrusu.

Gelelim saymakla bitmeyecek yanlışlıklara;

1- En başta bu alım ilanları işin standartları gereği memurluk alımıdır. Yani çift sayılı yıl olan 2010KPSS memurluk alanı ile alınması gerekir; 2011 KPSS tamamen öğretmenlik ve uzmanlığa yönelik bir sınavdır. SYDV'nin bu durumu fark etmesi şarttır.

2- Alım için ilana çıkan birçok ilçe şartlarını yayınladıktan ve bireysel başvuru şartı koyduktan sonra SYDV alımı merkezi hale getirmiş, aranılan şartları eleyemeyecek sağlıksız bir tercih başvuru sayfası yayınlamış, kriteri uymadığı halde birçok kişi (lisans bölümü uymadığı halde) yüksek puanlar ile listelere girmiş ve mülakata çağrılmıştır. Ancak muhtemeldir ki bu kişiler mülakattan bölümleri sebebi ile elenecek, olan tüm şartları ve lisans mezuniyet bölümü kriterlerine uyan diğer adaylara olacaktır.

3- Ayrıca ikamet şartı olan ilanlara rağmen birçok kişi ülkenin doğusundan batısına bir çok ilana başvurmuş ve mülakat listelerine girmiştir.

4- Bütün bunların dışında ortada apaçık bir güvenlik açığı vardır. Merkezi başvuru sayfasında istenen bilgileri teyit edecek hiçbir eklenti yoktur. (KPSS puanının OSYM bağlantısı ile; İkametin, Nufus Dairesi Başkanlığı bağlantısı ile teyit edilmesi gibi?)

5- Süreç ve sonuç hakkındaki eksiklikleri, hataları bildirmek için iletişim kurmak istediğimiz SYDV merkezi bu sorunlara umarsız ve cevapsız, ilçe vakıfları ise gerekli şekilde bilgilendirilmedikleri için ilgisiz ve bilgisiz kalmaktadır.

Peki şimdi ne yapılmalı?

1- Alımlar 2010 KPSS puanı ile yapılmalıdır.

2- İlçelerin istediği kriterleri karşılayıp eleme yapabilecek bir başvuru sayfası düzenlenmelidir.

3- Süreç konusunda İlçeler bilgilendirilmelidir.

2010 KPSS mağdurları olarak biz son olarak şunu söylemek isteriz. Biz sınavımızı verdik ve az bir süre sonra yanacak olan ve hiçte azımsanmayacak olan puanlarımızı kullanmak için hakkaniyet ve adalet bekliyoruz. Artık bu SYDV'nin sınavıdır. Sonuçlarını sabır ile bekliyoruz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber