İzmir Belediye Meclisi'nde tıbbi atık tartışması

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mayıs ayındaki ikinci olağan toplantısına 'tıbbi atık' tartışması damga vurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 07:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılmadığı toplantıyı Meclis Başkanvekili Adnan Akyarlı yönetti. Büyükşehir sınırları içinde ortaya çıkan tıbbi atıkların, Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanması ve yakma tesisi kurulana kadar da Manisa Belediyesi'ne ait tesiste sterilize edilmesine yönelik, iki belediye arasında protokol imzalanması ile ilgili madde, CHP ve AK Parti grupları arasında tartışmaya neden oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, tıbbı atıkların bertaraf edilmesi konusunda İzmir'in çok geride kaldığını ifade ederken, CHP'li Sırrı Aydoğan ise atıkların yönetmeliğe uygun olarak imha edildiğini ileri sürdü.

Madde ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, "Türkiye'nin üçüncü büyük kenti olmasına rağmen, İzmir'in tıbbi atıklarının komşu il belediyesi tarafından toplanması, sterilize edilmesi, yakılarak bertaraf edilmesi İzmir'in bugüne kadar nasıl idare edildiğinin en temel göstergelerinden biridir. Manisa'nın böyle tıbbı atık bertaraf tesisi varmış. İzmir adına üzüldüm. Demek ki atıklar, insan ve çevreye zararlı bir şekilde toplanmış, zararlı bir biçimde depolanmış ve aykırı bir biçimde bertaraf edilememiş. Önergenin Hukuk Çevre ve Sağlık Komisyonları'nda değerlendirilmesini istiyorum" diye konuştu.

Çakar'ın ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. Çakar'ın protokolü incelemediğini savunan Aydoğan, "Sayın Çakar bizim tıbbi atıkları nasıl topladığımızı biliyor olması lazım. Harmandalı da özel ayrılan yerlerde yönetmeliğe uygun bertaraf yöntemini uyguluyoruz. Ancak bu yeni bir sistem ve biz de yeni bir sisteme geçeceğiz. Tıbbı atıklar normal çöp kamyonu ile toplanmaz. Onların yerleri ayrıdır. Yeni tesis kuracağız. Yer arıyoruz. Yanımızda varken böyle bir tesis protokol yapalım dedik" şeklinde konuştu. Önerge, AK Partili meclis üyelerinin komisyona gönderilmesi talebine karşılık, CHP Grubu'nun desteği ile oy çokluğuyla kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber