10 özürlünün işe alınacağı sınava 1000 kişi başvurdu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2005 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keçiören Belediyesi tarafından yapılan ve 10 özürlünün alınacağı sınava, yaklaşık bin özürlü başvurdu.

İşitme, görme ve zihinsel özürlülerin belediyede istihdam edilmesi için yapılan sınavda, özürlüler salonda, heyecanla bekleyen aileleri ise dışarıda ter döktü. Keçiören Kalaba İlköğretim Okulu ve Kalaba Lisesi'nde yapılan ve 10 özürlünün işe alınacağı imtihana, 957 aday müracaat etti. Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevlendirdiği öğretmenlerin gözetmen olarak bulunduğu sınavda, özürlülere yardım etmeleri için ise 165 belediye personeli görev yaptı. Sınavın başlamasına az bir süre İHA mikrofonlarına konuşan özürlülerin renkli tavırları, ilginç görüntüler oluşturdu. Zihinsel özürlü olduğu belirtilen Çiğdem Kumral (19) isimli genç bir kız, ısrarla özürlü olmadığını savundu. İmtihanı kazanmak istediğini ifade eden genç kız, "Belediyede çalışmak isterim, yeterli iş olsun, para olsun" dedi.

Zihinsel ve ortopedik özürlülerin bulunduğu salonda sınava giren genç kız, "Sizin engeliniz nedir?" sorusuna, "Hayır ben özürlü değilim" cevabını verdi. İşitme engellilerin bulunduğu salonda sınava giren, işitebilmesine rağmen konuşamayan Aylin Kör (24) ise, sempatik tavırlarıyla dikkati çekti. Ortopedik özürlü Habip Doruk, katılımın yüksek olmasına rağmen herkesin aynı oranda şansı bulunduğunu ifade ederek, "Fırsat buldukça bu tür sınavlara katılıyorum. Sınav biz özürlülere tanınan büyük bir şans, ben bu şansı iyi kullanmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Keçiören Belediyesi tarafından refakatçi olarak görevlendirilen Musa Denge de, yanında oturduğu özürlünün yakını olmadığını, soruları okumada ve anlamada zorluk yaşaması halinde yardım için bulunduğunu kaydetti. Çocuklarını okul dışında ve koridorda bekleyen özürlü gençlerin aileleri de büyük heyecan yaşadı.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber