Metrobüs davasının görülmesine başlandı

CHP'lilerin şikayeti üzerine metrobüs alımında yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla açılan davanın görülmesine başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP grubu üyesi Hakkı Sağlam ve eski üye Bülent Soylan'ın şikayeti üzerine açılan davanın ilk duruşması 31. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya sanık olan Kadir Topbaş gelmezken müştekiler Sağlam ve Soylan'ın yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile bir grup partili katıldı.

Duruşmada müştekiler Hakkı Sağlam ve Bülent Soylan şikayetlerinin geçerli olduğunu, delillerini sunacaklarını ve davaya katılmak istediklerini belirtti.

Kadir Topbaş'ın avukatı Abdurrahman Kayapınar ise, müvekkilinin iş yoğunluğu nedeniyle duruşmaya katılamadığını, gelecek celse katılacağını söyledi.

Mahkeme duruşmayı 3 Ekim 2012 tarihine erteledi.

Mahkeme çıkışında basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Salıcı, Topbaş'ın duruşmaya gelmemesine tepki gösterdi. Davanın şu anda metrobüs olarak işletilen Phileas marka otobüsün alımıyla ilgili olduğunu söyleyen Salıcı, ?Bugünkü duruşma gibi unutur diye bir daha duruşma öncesi son bir hafta arkadaşlarımız Büyükşehir Belediyesinin önünde davul zurna ile hatırlatacaklar.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber