Vali Öztürk: 19 Mayıs, Erzurum'da festival coşkusuyla kutlanacak

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın şehirde bütün halkın katılımıyla festival havasında kutlayacaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın sorumluluğunu Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devretmesinin ardından Türkiye'nin her yerinde yeniden düzenlemeye gidildi. Buna göre,19 Mayıs, bir hafta boyunca devam edecek gençlik etkinliklerinin finali olacak. Spor müsabakaları, şenlikler, halk oyunları ve kültür sanat etkinliklerine halkın da katılımı sağlanacak. Törenler resmi havadan kurtarılıp, festival haline getirilecek.

Konuyla ilgili Erzurum Atlama Kuleleri'nde yapılan toplantıya, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, İl Emniyet Müdürü Turgut Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Akgün, rektörler ile ildeki kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Erzurum'da yapılacak etkinliklerin festival havasında geçmesini beklediklerini söyleyen Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, "Kent meydanında bütün halkın katılıp izleyebileceği bir program hazırladık. Ayrıca, gençlere yönelik spor müsabakaları düzenleniyor. Başarılı olanlara madalyaları 19 Mayıs'ta yapılacak şenliklerde takdim edilecek." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber