Okul Müdürünün rapor isyanı

Haber Giriş : 12 Haziran 2005 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSS gerekçesiyle rapor alan lise son sınıf öğrencilerinin çoğunun zamanlarını kafelerde geçirdiğini belirten Bahçelievler Anadolu Lisesi Müdürü Çolakoğlu, "Artık yeter, rapor rezaletini durdurun" dedi.

ÖSS'ye hazırlanma gerekçesiyle sahte rapor alan lise son sınıf öğrencileri, okuldan uzak kaldıkları iki ay sonunda mezuniyet törenlerine sakal ve bıyık bırakmış olarak katıldı. Bahçelievler Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Çolakoğlu, öğrencilerin yüzde 80'nin zamanlarını ders çalışmaktan uzak, kahve ve internet salonlarında geçirdiğini belirterek "Artık yeter, rapor rezaletini durdurun" dedi.

Bahçelieveler Anadolu Lisesi'nin 189 öğrencinin mezuniyeti nedeniyle gerçekleştirdiği törene okul müdürü Mehmet Çolakoğlu'nun konuşması damga vurdu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu ve çok sayıda öğrenci velisinin de hazır bulunduğu törendeki konuşmasıyla, kendisi gibi onlarca okul müdürüne tercüman olduğunu belirten Çolakoğlu, lise son sınıf öğrencilerinin mevzuattaki boşluktan yararlanıp parayla satın aldıkları raporlarla okullarından uzaklaşmalarını sert bir dille eleştirdi.

'800 rapora imza attım'

Mehmet Çolakoğlu, okula gelmeyen öğrencilerin yüzde 80'inin ders çalışma yerine, zamanlarını boşu boşuna internet cafe köşelerinde geçirdiklerini belirtti.

Öğrencilerin okuldan iki ay uzak kalmaları nedeniyle sakal ve bıyık uzatarak katıldıkları mezuniyet töreninde, öğrencilerin fiziki görünümünü de espirili bir dille eleştiren Çolakoğlu, "Bakıyorum, okuldan uzaklaştıktan sonra fiziğiniz biraz bozulmuş, inşallah kimyanız bozulmamıştır" dedi. Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu da yaz tatilinin boşa geçirilecek bir zaman olarak görülmemesini istedi. Öğrencilerin okuldan uzaklaşmasının yanlış bir uygulama olduğunu kaydeden Çolakoğlu, "Malesef son yıllarda ülkemizde üniversiteye giriş sistemi, adeta bir sistemsizlik haline geldi. Yeter artık, durdurun bu rapor rezaletini" dedi. Çolakoğlu, kendisinin bir yıl içinde 800 sanal rapora imza atmak zorunda kaldığı için vicdan azabı çektiğini söyledi. Okullarının ÖSS'de başarılı bir grafik çizdiğini anlatan Çolakoğlu, "Öğrencilerimiz 2-2.5 aydır okullarıyla irtibatını kesmiş durumda. Eğer, bu yıl okulumuz ÖSS'de bir başarısızlık yaşarsa, bunun tek sorumlusu rapor rezaleti olacaktır" diye konuştu. Mezuniyet töreninde sanatçı İlhan Şeşen'in söylediği şarkılarla çoşan öğrenciler, mezuniyetlerini hep birlikte keplerini havaya fırlatarak kutladı.

Öğrencileri iğneledi

Öğrencilerin okuldan iki ay uzak kalmaları nedeniyle sakal ve bıyık uzatarak katıldıkları mezuniyet törerinde, öğrencilerin fiziki görünümünü de esprili bir dille eleştiren Çolakoğlu, "Bakıyorum, okuldan uzaklaştıktan sonra fiziğiniz biraz bozulmuş, inşallah kimyanız bozulmamıştır" dedi. Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu da yaz tatilinin boşa geçirilecek bir zaman olarak görülmemesini istedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber