Kanal temizliği projesiyle Manavgat'ta su israfının önüne geçilecek

Antalya'nın Manavgat ilçesinde hazırlanan 'Suyumuz Kanalda Paramız Cebimizde' projesiyle su kanallarında meydana gelen su israfının önüne geçileceği belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Su İşleri(DSİ) Antalya Manavgat Ovaları(AMO) İşletme ve Bakım Şube Müdürlüğü, su kanalarında tıkanmanın önüne geçme ve buna bağlı su israfı oluşmaması için Manavgat Kaymakamlığı'na 'Suyumuz Kanalda Paramız Cebimizde' projesini sundu. Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, DSİ AMO İşletme ve Bakım Şube Müdürlüğü'nün hazırladığı projeyi onayladı. DSİ AMO İşleme ve Bakım Şube Müdürü Erol Tekin, hazırladıkları proje ile ilgili Manavgat Kaymakamlığı toplantı salonunda kurum müdürleri ve projenin paydaşları ve köy muhtarlarına sunum yaptı.

Projenin amacının tarımda sulama suyunda harcanan maliyeti düşürmek olduğunu belirten Müdür Erol Tekin, bu bağlamda kanal temizliği yapılarak su kaybını en düşük seviyeye çekmek istediklerini belirtti. Proje kapsamında Manavgat sağ ve sol sahil ana kanalının yerleşim yerleri içinde geçen kötü görünümün önüne geçerek turizm şehrinin imajını bozacak unsurları ortadan kaldırmayı hedeflerini belirten Tekin, su kaybının da bir milli servet olduğunu ifade etti.

Tekin, projeyle suyun en az kayıpla en fazla sulayıcıya ulaştırma, kanallara yapılan bakım ve onarım masraflarını en aza indirme, tarım sahalarına suyun korunarak gelmesi ve kanallarda görüntü kirliliğinin önüne geçerek Manavgat'ın turizmde marka değerini artırmayı kapsadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber