Başsavcı Durgun: Denetimli serbestlikle 43 hükümlümüz çalışıyor

Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, ilde kanunda belirtilen denetimli serbestlik koşullarını taşıyan 43 hükümlünün günde 4 saat çalıştırıldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başsavcı Metin Durgun, yaptığı açıklamada, denetimli serbestliğin hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması açısından önemli bir uygulama olduğunu belirtti.

Durgun, "Kanunda belirtilen şartları taşıyan infaz hâkimliği tarafından verilen karar uyarınca cezasının koşullu salıverilme süresine kadar olan kısmını denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak geçirmek isteyen 43 hükümlümüz bu uygulamadan faydalanmaktadır. Hükümlülerden koşulları tutanlar kamu yararına çalıştırılıyor." dedi.

İl ve ilçelerdeki kamu kurumlarında 43 hükümlünün denetimli serbestlik kapsamında çalıştırıldığını ifade eden Durgun, "Bu kapsamda Yozgat Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüze şuana kadar 43 hükümlü salınarak başvuruda bulundu. Bu hükümlülerimizden 15 kişi değişik kurumlarımızda günde 4 saat olmak üzere, haftada 20 saat kamu yararına çalıştırılıyor. 15 hükümlümüz il merkezinde, Sorgun, Akdağmadeni ve Yerköy ilçemizde başta belediyeler olmak üzere kamu kurumlarımızda koşullu salıverilmesi tarihine kadar olan sürenin 3'te birine kadar çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Denetimli serbestlikteki amacın hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması olduğuna dikkat çeken Başsavcı Durgun, "Bu uygulama hükümlülerin kurallara uyma becerisi ve çalışma disiplini kazanması, başkalarının haklarına saygı göstermesi, zamanı planlaması ve değerlendirmesi, bir meslek edinerek kendi işini kurması veya bir iş edinmesini amaçlayan iyileştirme ve topluma kazandırmayı esas alan bir yükümlülüktür. Bu denetimli serbestlik süresince hükümlümüz sigortalı bir işte çalışması halinde, kamu hizmeti hükümlülüğü durdurularak, kişinin sigortalı ile devam etmesi sağlanmaktadır." açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber