Polisin radarı şaştı: Araçların hızını gerçeğinden daha fazla gösteriyor

Haber Giriş : 12 Haziran 2005 08:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şoförler, polis radarlarının hareket halindeki araçların hızını gerçeğinden daha fazla gösterdiği gerekçesiyle Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürlüğü'nü şikayet yağmuruna tuttu. Radar mağdurları 'adalet' istiyor.

Süratli araç kullananların kabusu olan polis radarlarının da ayarı şaştı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürlüğü, şoförler tarafından, polis radarlarının hareket halindeki araçların hızını gerçeğinden daha fazla gösterdiği gerekçesiyle şikayet yağmuruna tutuldu.

Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürlüğü'ne şikayette bulunan radar mağduru Ahmet Taşkın, "Hızım 100 km olmasına rağmen polis radarında 130 km diye tespit edildi. Gereğinin yapılmasını istiyorum" diye şikayetini iletti. Polis radarlarının gerçeğinden daha fazla gösterdiği iddia eden çok sayıda araç sahibi, radarların yanlış tespitine maruz kaldıklarını belirterek, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na şikayetlerini ilettiler. Ölçülür ve tartılır aletlerin tümünü denetleme yetkisi olan Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürlüğü'nün senelerdir bu konuda hiç bir denetim yapmadığı belirtilirken, bu aletlerin belli aralıklarla doğru ölçüp ölçmediğine dair kalibrasyonunun ve denetiminin yapılması gerekiyor. Genel Müdürlüğe çok sayıda şikayet gelmesi üzerine geçmiş dönemde kağıt üzerinde yapılan denetimler uygulamada da hayata geçirilecek.

Kağıt üzerinde denetlendi gözüküyor

Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürlüğü, denetimlerini uygulama geçirmek için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan olumlu görüş aldı. Ancak, Genel Müdürlük, EPDK ile ortak yürüttüğü kaçak akaryakıt ile ilgili çalışmalarını belli bir aşamaya getirdikten sonra diğer ölçülür ve tartılır aletlerde de inceleme başlatacak.

Yeni Şafak'akonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürü Atilla Şahin, "Radar ölçen bir alet, ancak doğru ölçmediğine dair çok sayıda şikayet var. Türkiye'de insandan çok sayaç var. Ama hepsi denetimden mahrum bırakılmış. Senelerdir denetimlerin hepsi kağıt üzerinde 'yapıldı' diye gösteriliyor. Birçok alanda aldatılıyoruz. Türkiye'-de ölçen ve tartan aletlerin denetimini yapacağız" dedi.

Röntgen cihazlarında kanser riski

Türkiye'deki ölçülür ve tartılır aletlerin denetim eksikliğinden dolayı Türkiye'nin sağlık skandalları ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Şahin, doğuda röntgen cihazlarının eskidiğini, bu nedenle kanser riskinin arttığını açıkladı. Şahin, "Sağlıkta röntgen cihazları, termometreler, kan ölçümü için kullanılan aletlerin denetlenip kalibre edilmesi lazım. Doğuda genelllikle röntgen cihazları eskimiştir. Çok net çekmek için çok ışın verirler. Bu nedenle hasta kanser olabilir. O ışının belli bir dozda verilmesi lazım" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber