Başhekimlere ?özel muayenehane' yasağı geliyor

Haber Giriş : 12 Haziran 2005 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet hastanelerinin başhekimleri özel muayenehane işletemeyecek. AK Parti Milletvekili Cevdet Erdöl tarafından hazırlanan ve TBMM Sağlık Komisyonu'nda kabul edilen teklifin yasalaşması halinde başhekimler özel muayenehanelerini 3 ay içinde kapatacak.

Kapatmayanlar görevden alınacak. Muayenehane yasağı, il sağlık müdürleri ve yardımcılarıyla, başhekim yardımcılarını da kapsayacak. Doktorların ?özel muayenehane' açma hakkına sınırlama geliyor. TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl'ün verdiği kanun teklifinde hekimlere tanınan özel muayenehane açma yetkisinin yeniden belirlenmesi isteniyor. Komisyonda kabul edilen teklifin yasalaşması durumunda il sağlık müdürleri ve yardımcılarıyla başhekimler ve başhekim yardımcıları görev yaptıkları süre içinde özel muayenehane sahibi olamayacak. Daha önce muayenehane açmış olanlar ise teklifin yasalaşma tarihinden itibaren en çok 3 ay içinde muayenehanelerini kapatacak. Aksi davrananlar görevden alınacak.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, yeni uygulamanın profesyonel sağlık yöneticilerine tam gün çalışma esasını getireceğini kaydetti. Özel muayenehane açma yasağı sayesinde yöneticilerin mesailerinin tamamını görevli oldukları kuruma ayıracağını vurgulayan Ünüvar, böylece hizmet kalitesinin artacağını ifade etti. Necdet Ünüvar, teklifin yasalaşmasıyla birlikte profesyonel sağlık yöneticilerinin idari görevleriyle özel çalışma arasında bir seçim yapacağını bildirdi.

Öte yandan Cevdet Erdöl tarafından verilen kanun teklifinin gerekçesinde il sağlık müdürlüğü ve yardımcılığı ile başhekimlik ve başhekim yardımcılığı görevlerinin sağlık hizmetlerinin idaresi ve bakanlık politikalarının uygulanmasında son derece önemli olduğu belirtiliyor. Bu görevlerde bulunan personelin mesaisinin tamamını görevli oldukları kuruma ayırmaları gerektiği vurgulanarak, ?Bu suretle belirtilen görevlerde bulunan kimselerin mesleğini serbest icra etmelerinden kaynaklanan problemler giderilecek ve hizmet kalitesi artacaktır. Bunun için söz konusu görevlerde bulunanların serbest mesleki faaliyette bulunmamaları gerekmektedir.? deniliyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber