Bağ-Kur müfettişine 'alkolü seviyor' cezası

Haber Giriş : 12 Haziran 2005 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağ-Kur Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu, Müfettiş Tuğran Ertürk'e 'alkol almayı sevdiği ve kendisine göre yaşam tarzı olduğu' iddiasıyla 'uyarı' cezası verdi.

Bağ-Kur Genel Müdürlüğü, "Türkiye'de alkol kullanımı yasak mı? Memurlar içki içemez mi" dedirtecek bir karara imza attı. Bağ-Kur Müfettişi Tuğran Ertürk'e, "alkol almayı seviyor" denilerek "uyarı" cezası verildi. Kararda, cezanın "duyumlar" üzerine verildiği belirtildi. Şaşırtıcı ceza olayı "Aysel Başesgioğlu" sahte adıyla gönderilmiş bir dilekçe ile başladı. Dilekçede, Diyarbakır İl Müdürlüğü'nde birçok vatandaşın emekli edilecekleri vaadi ile dolandırıldığı, usulsüz işlemlerin elebaşlarının İl Müdür Vekili Ayhan A. ile İl Müdür Yardımcısı Hidayet B. olduğu ileri sürüldü. Dilekçede, 2 aydır Diyarbakır'da görev yapan bir müfettişe yemek ve içki ikramında bulunulduğu da iddia edildi. İddialar üzerine Bağ-Kur Teftiş Kurulu tarafından bir araştırma başlatıldı. Bu amaçla Müfettiş Ratip Özer görevlendirildi. Dilekçede, hakkında ceza işlem yapılan Müfettiş Tuğran Ertürk'ün ismi geçmedi. Ancak dilekçenin geldiği tarihler arasında Diyarbakır'da iddiaları araştırmakla Ertürk'ün görevlendirildiği bilgisinden hareket edildi.

DELİL YOK
Müfettiş Ratip Özer, araştırmaları sonucunda rapor hazırladı. Raporda, Ertürk ile ilgili Diyarbakır İl Müdürlüğü'nde çalışanların ifadelerine de yer verildi. Çalışanların, "Müfettiş Ertürk'ün, çalışma saatleri dışında ne yaptığı hususunda bir bilgimiz yok. Ama kendisi hafta sonu gelip çalışmıştır" yönündeki ifadeleri rapora yansıdı. Raporda, "Ertürk'ün Diyarbakır'da olduğu sırada, alkollü olarak İl Müdürlüğü'ne geldiği yönünde bir tespit yapılmamakla beraber, adıgeçenin genelde alkol almayı sevdiği ve kendisine göre yaşam tarzı olduğu yönünde duyumlar elde edilmiştir" denildi. Rapordaki bir başka konu ise Ertürk'ün alkol kullanıp kullanmadığı konusunda yakın takibe alınması gerektiği oldu. "Ertürk'ün yakinen izlenmesi uygun mütalaa edilmiştir" ifadesi dikkati çekti. Raporun sonuç bölümünde, Ertürk hakkındaki iddiaların ispatlamadığı da görüldü. Raporda "İddiaların geçerliği yönünde bir tespit yapılmamıştır" ifadesine yer verildi. Raporun çeşitli yerlerinde iddiaların ispatlanamadığı söylenmesine karşın "duyumlara" dayalı olarak Ertük hakkında "alkol almayı sevdiği ve kendisine göre yaşam tarzı olduğu yönünde duyumlar elde edilmesi nedeniyle, adıgeçenin davranışlarında daha dikkatli ve tutarlı davranması hususunda ikaz edilmesi" istendi.

TERFİ EDEMEDİ
Teftiş Kurulu Başkanı Cengiz Demirel ve Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Saner Güngör raporu onaydı. Böylece rapor işleme konuldu ve Tuğran Ertürk, yazılı olarak uyarıldı. Bu rapor nedeniyle Ertürk, başmüfettişlik görevine yükselemedi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber