'Çadırlar Borlansın, Canlar Yanmasın' projesine AYTO Başkanı'ndan ödül

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğinde, Türkiye genelinde düzenlenen 'Bu Benim Eserim' adlı matematik ve fen bilimleri proje yarışmasında, ?Çadırlar Borlansın, Canlar Yanmasın? adlı projesi dereceye giren Aydın Ticaret Odası İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencisi Arda Yıldırım'ı Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu altın ile ödüllendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 23:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Ticaret Odası İlköğretim Okulu'nun ülke genelindeki başarısı nedeniyle ziyaret eden Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Alp Alpargun Arda Yıldırım ve ailesini Fen ve Teknoloji Öğretmeni Hülya Korkmaz'ı ve Okul Müdürü Ömer Ali Seban'ı tebrik ederek başarılarının devamını dilediler.

Proje hakkında bilgi veren Arda Yıldırım, Ekim 2011'de Van'da meydana gelen deprem sonrasında çadır yangınlarının gündemden düşmediğini, bu durumdan çok etkilendiğini belirterek ?Çadırların yanmamasını nasıl sağlayabilirim? Borcamlar nasıl bu kadar yüksek sıcaklığa dayanıyor? Sorularımın cevabı bor oldu. Araştırmalarıma başladım.? dedi. Kömür, petrol, doğal gaz ve fosil yakıtların tükenmek üzere olduğuna dikkat çeken Arda Yıldırım, ?Tüm dünyada yeni enerji kaynağı olarak hidrojen üretimi gündeme gelmiştir. Kaynağı olarak ise bor önem kazanmıştır. Türkiye, bor rezervinin 2/3 üne tüm dünyanın 450-500 yıllık ihtiyacını karşılayabilecek rezervlere sahip konumda. Bu zenginliğimizi iyi değerlendirmek zorundayız.? diye konuştu.

Aydın Ticaret Odası İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Ali Serban, Aydın Ticaret Odası İlköğretim Okulu'nun bir marka haline geldiğini, okulun başarılarının her yıl artarak devam ettiğini bu konuda desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Aydın Ticaret Odası'na teşekkür etti.

Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu da ?Biz şehrimizi, odamızı ve okulumuzu marka yapmaya çalışıyoruz. Arda'nın projesi bu okulunda bu yolda ilerlemeye başladığının göstergesidir. Bu proje TÜBİTAK'ın proje bankasına girmiştir. Bu projenin ayrıca sosyal bir yönü de bulunmaktadır. Ülkemizde meydana gelen depremler sonrasında meydana gelen çadır yangınları bizleri daha da çok üzmüştür. Ben Arda'yı hem bu hassasiyetinden dolayı kutluyor hem de bu başarısından dolayı kendisini tebrik ediyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber