Öznur Yılmaz'ın organları, 7 kişide yaşayacak

Denizli'de trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 34 yaşındaki Öznur Yılmaz'ın organları, 7 kişiye takılacağı bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 23:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Mayıs'da 29 Ekim Bulvarı'nda geçirdiği trafik kazası sebebiyle Denizli Devlet Hastanesi Acil Servis'ine getirilen Yılmaz'ın tetkiklerinde kafa travması tespit edildi. Burada ilk müdahalesi yapılarak Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'ne kaldırılan Yılmaz, 4 gün yaşama mücadelesi verdi. Öznur Yılmaz'a gerekli tüm tıbbi müdahaleler yapılmasına rağmen 16 Mayıs 2012'de beyin ölümü gerçekleşti.

Yılmaz'ın ailesi ile yapılan görüşmeler sonucunda, ailesi tarafından organları bağışlandı. Yapılan operasyon sonucunda Öznur Yılmaz'ın iki böbreği, kalbi, karaciğeri, akciğeri, ince bağırsağı, dalağı alındı. Özel kutuların içerisine konulan organlardan kalp ve ince bağırsaklar İzmir'e, böbrekler Ankara'ya, akciğeri İstanbul'a ve karaciğeri de Malatya'ya gönderildi.

Hayatını kaybeden Öznur Yılmaz'ın eniştesi Abdülkadir Coşar, Allah'ın verdiği canı Allah'ın aldığını ifade ederek, ?Bizim için çok zor bir durum. Organ nakliyle acımızın biraz daha hafifleyeceğini düşündük. Organ bağışı bekleyen bir çok hasta var. Sonuçta ölürken bile insanlara faydası olmasını istedik ve böyle bir karar aldık. İnşallah organların nakledileceği insanlara faydalı olur. Organların o insanlarda yaşamasını istedik. Öznur Yılmaz gençti, önünde bir hayatı vardı ama kalanlar inşallah onu yaşatacak.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber