Öğretim üyeleri OMÜ için Mecliste kurulan komisyondan umutlu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2005 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği (OMÜ-DER) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Demir, 32 sivil toplum örgütü adına yaptığı açıklamada, TBMM tarafından kurulacak Araştırma Komisyonu'nun, üniversitedeki hukuk dışı yönetim anlayışının sorgulanması açısından büyük bir şans olduğunu söyledi.

Samsun'da 32 Sivil Toplum Kuruluşu (STK), ortak basın açıklaması yaptı. Kamu-Sen İl Binası'nda bir araya gelen STK'lar adına basın açıklaması yapan OMÜ-DER Başkanı Prof. Dr. Demir, OMÜ'nün evrensel üniversite tanımına uygun bir yapılanma içerisinde olmasını arzuladıklarını belirterek, "Üniversitemizin nitelikleri yerine, hukuksuzluk, bilim adamı kıyımı ve akademik etikle bağdaşmayan uygulamalarla ülke gündeminde yer alması, bizleri son derece üzüyor. Üniversitede uygulamalar nedeniyle bir çok öğretim üyesi başka üniversitelere geçmiş veya emekli olmayı tercih etmiştir" dedi.

Yaşandığını öne sürdüğü hukuksuzluklara artık "dur" denilmesi gerektiğini ve bunun için Araştırma Komisyonu kurulmasının önemli olduğunu dile getiren Demir, "TBMM tarafından kurulacak Araştırma Komisyonu üniversitedeki hukuk dışı yönetim anlayışının sorgulanması açısından büyük bir şanstır. Daha önce belgelere dayalı olarak ulusal veya yerel TV kanallarında canlı yayında tartışmaya davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Rektör Ferit Bernay'ın söylediklerinin doğruluğunu ispat etmesi açısından komisyon bir fırsattır. Kim doğru söylüyor, kim olayları çarpıtıyor tek tek ortaya çıkacaktır. Rektörün yaptığı uygulamaların ölçüsüzlüğü ve hukuksuzluğu ortada iken son zamanlarda 'Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet değerlerine' atıfta bulunarak çıkış yolu aramaktadır" açıklamasında bulundu.

Demir, araştırmanın sonucunu merakla beklediklerini ve haklılıklarının ortaya çıkacağına inandıklarını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber