Hatay Valisi basını cenaze törenine almadı

Dün Hatay'ın Dörtyol ilçesinde şehit düşen subayların cenaze töreni İl Jandarma Komutanlığı'nda yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in talimatı sonucu törene Anadolu Ajansı ve TRT dışında diğer basın mensupları alınmadı.

Hatay'ın Dörtyol ilçesi Kuzuculu beldesin kırsalında dün meydana gelen terör saldırısında 3 subay şehit olmuştu. Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım için Hatay İl Jandarma Komutanlığı'nda tören yapıldı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de katıldığı törenin ardından şehitler memleketlerine uğurlandı.

Hatay İl Jandarma Komutanı Mustafa Başoğlu, dün basın mensuplarına verdiği bilgide törenin tüm basına açık olacağını bildirdi. Bunun üzerine Hatay'da görev yapan gazeteciler töreni takip etmek üzere İl Jandarma Komutanlığı binasına geldi. Ancak burada kapıdaki görevliler tarafından içeri alınmadı. Yapılan açıklamada Hatay Valisi Celalettin Lekesiz tarafından alınan karar gereği törene sadece Anadolu Ajansı ve TRT'nin alınacağı açıklandı. Yerel basın mensupları ile birlikte töreni izlemeye gelen Cihan Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Doğan Haber Ajansı muhabirleri kapıdan içeriye alınmadı. Valilik yetkilileri yasağın gerekçesi ile ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Sadece kararın Vali Celalettin Lekesiz tarafından verildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber