Yönden: Her çocuk mutlaka anaokuluna gönderilmeli

Hatay'ın Erzin ilçesi Kaymakamı İskender Yönden, ''Okul öncesi eğitim sosyal ve duygusal gelişimi destekleyerek, yetişkinlik döneminde de kişilerin daha üretici ve verimli olmalarını ve sahip oldukları potansiyeli tam olarak kullanmalarını sağlar. Bu yüzden her çocuk mutlaka anaokuluna gönderilmeli.'' dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Ülfet Hüseyin Göktekin Anaokulu'nu ziyaret etti. Okul müdürü Mevlüt Candan'la birlikte öğrenciler için oluşturulan trafik eğitim parkurunu ve sınıfları gezen Yönden, çocuklarla uzun süre sohbet etti. Anaokulunda görevli öğretmenlerden gün boyu yapılan etkinlikler hakkında bilgiler alan Yönden, velilere çocuklarını anaokullarına göndermeleri çağrısında bulundu. Sosyal alanda çocukların zihin gelişimlerinin anaokullarında sağlandığına dikkat çeken Yönden, ''Biz bireyler olarak ilk eğitimi evde veriyoruz. Onlara güzel ahlaklı olmayı, insanlara karşı yardımsever olmayı öğretiyoruz. Daha sonra anaokullarına geliyorlar ve burada farklı oyunlar öğreniyorlar. Hem arkadaş edinmeyi öğreniyorlar, hemde eğitici oyunlarla zihinlerini geliştiriyorlar. Okul öncesi eğitim gerçekten önemli.'' diye konuştu.

Anaokullarının çocukları barındıran değil, eğiten kurumlar olması gerektiğine dikkat çeken Kaymakam Yönden, ''0-6 yaş öğrenme ve etkileşimin en hızlı olduğu, zeka- kişilik gelişmelerinin yüzde 70'nin tamamlandığı dönemdir. Bu dönemin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekir. Bu yaşta edinilen bilgi, beceri ve davranışlar insanın bütün hayatını etkilemektedir. Dolayısıyla da okul öncesi eğitim, ülke geleceği açısından büyük önem arz etmektedir. O yüzden çocuklarımızı ilköğretim 1.sınıftan başlatmak yerine önce anaokullarına göndermeli, kişiliklerinin düzelmesine, zihinlerinin gelişip sosyalleşmelerine katkı sağlamalıyız ki; yarın büyüyüp iyi mevkilere gelebilsinler, örnek insan olabilsinler.'' ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber