Sobacılar işyerlerini kapatıyor

Sivas'ın Gemerek ilçesine bağlı Yeniçubuk beldesinde soba üretimi ve satışı yapan esnaflar ilgisizlikten ve işlerin azalmasından dolayı işyerlerini kapatma aşamasına geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Günümüzde yapılan yeni binaların kaloriferli olması vatandaşların sobaya olan ilgisini azaltıyor. Romanya'dan gelen ve 50 yılı aşkın bir süredir sobacılık yaptığını belirten Mümin Çetinel (57) işlerinin durma noktasına geldiğini ve kendisinin elindeki son ürünleri satarak işyerine kilit vuracağını belirtti.

Vatandaşların ilgisizliğinden ve alışveriş merkezlerinde bile soba satılmasından şikayetçi olan Çetinel şöyle konuştu: "Baba mesleğim olan sobacılıkla 50 yıldır uğraşıyorum. Kuzineli soba, banyo sobası, turbo sobalar yapıyoruz. Son yıllarda çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Doğalgazlı ve kaloriferli yapı sayısının artması ile birlikte işlerimiz tamamen durma noktasına geldi. Eskiden hiç olmasa köylere soba satışımız olurdu ancak büyük esnafların köylere kadar gidip satış yapması ile birlikte köylere olan satışlarımız azaldı. Kış mevsiminde bile siftah yapamadan kapattığımız günler oldu. Ayrıca işin ehli olmayan kişilerin de işyeri açarak bu işlerle uğraşması bizleri son derece sıkıntıya soktu." dedi.

Mümin Çetinel yıllardır severek yaptığı baba mesleğini satışlarının durma aşamasına geldiğinden bırakmak zorunda olduğunu ve çok büyük üzüntü duyduğunu belirtti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber