Meclisin bu haftaki gündemi için tıklayın...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2005 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM, bu haftayı yoğun bir gündemle geçirecek. Fazla mesai yapacak olan Genel Kurul, 14 Haziran Salı, 15 Haziran Çarşamba ve 16 Haziran Perşembe günleri saat 23.00'e kadar çalışacak.

Meclis'te ?Tarım Sigortaları Yasa Tasarısı? ve ?Bazı Kamu Alacaklarının Tahsili ve Terkini Hakkında Yasa Tasarısı? görüşülecek. İhtisas ve araştırma komisyonları da gündemlerini görüşmek üzere toplanacak.

TBMM Genel Kurulu'nda, 14 maddesi kabul edilen ?Tarım SigortalarıYasa Tasarısı?nın görüşmelerine devam edilecek. Bu tasarının yasalaşmasının ardından, ?Bazı Kamu Alacaklarının Tahsili ve Terkini Hakkında Yasa Tasarısı? ele alınacak. Tasarıyla, SSK ve Bağ-Kur prim borçları, yeniden yapılandırılıyor. SSK ve Bağ-Kur gecikmiş alacaklarına ilk uygulanan yüzde 10'luk faiz oranı, yüzde 5'e indiriliyor.

Yurtdışına eğitim amacıyla gönderilen ancak çeşitli gerekçelerle başarılı olamayanlarla, mecburi hizmet yükümlülüğünü yerine getirmeyenler, borçlarının döviz karşılığını ödemek koşuluyla faiz yükünden kurtulacak. Bu kişilere kurumlarına geri dönme imkanı da verilecek. Devlet Memurları Yasası uyarınca yurtdışına gönderilen memurlardan mecburi hizmetini yerine getirmeyenler ile YÖK Kanunu uyarınca lisansüstü eğitim-öğretim amacıyla yurtdışına gönderilenler de aynı haktan yararlanacak.

Yurtdışında düzenlenen İnternet üzerinden veya diğer şekillerde oynanan her türlü müşterek bahis ve şans oyunu vergilendirilmesini öngören tasarı, sporculara ücret olarak yapılan ödemelerin gelir vergisi beyannamesinden muaf tutulmasına imkan tanıyor.

Tasarı, sahte veya yanıltıcı belge düzenleme veya bu belgeleri kullanma fiillerinin aracılı ihracat suretiyle işlenmesi halinde bu fiillere ilişkin cezalar, sadece imalatçı veya tedarikçi ihracatçılaraverilmesini de içeriyor.

Bu hafta da fazla mesai yapacak olan Genel Kurul, 14 Haziran Salı, 15 Haziran Çarşamba ve 16 Haziran Perşembe günleri saat 23.00'e kadar çalışacak.

KOMİSYONLAR ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRECEK

TBMM'deki ihtisas komisyonları ile araştırma komisyonları da gündemlerini görüşmek üzere toplanacak.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, 15 Haziran Çarşamba günü, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair yasa tasarısını görüşecek.

AB Uyum Komisyonu, Hava İş Kanunu Tasarısı'nı görüşmek üzere 16 Haziran Perşembe günü toplanacak.

TBMM Hesaplarını İnceleme Komisyonu, 16 Haziran Perşembe günü, Meclis'in yılın ilk 3 ayına ilişkin hesaplarını inceleyecek.

KİT Komisyonu, denetimlerini sürdürecek. Komisyon; Türkiye Taşkömürü Kurumu ve Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'nun hesaplarını 14 Haziran Salı günü, Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş, Deniz İşletmeciliği ve Tankerciliği A.Ş ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatı'nın hesaplarını 15 Haziran Çarşamba, Özel Çevre Koruma Kurumu, İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlama ve Düzenleme Kurul ile Posta ve Telgraf Teşkilatı hesaplarını ise 16 Haziran Perşembe günü görüşecek.

Milletvekili lojmanlarında Mustafa Güngör'ün öldürülmesinin aydınlatılması ve sorumluların belirlenmesi amacıyla oluşturulan Meclis Araştırma Komisyonu, Salı, Çarşamba ve Perşembe günü toplanarak çalışmalarını sürdürecek.

Çalışmalarını tamamlayan akaryakıt kaçakçılığıyla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu'nun, raporunu tamamlayarak TBMM Başkanlığı'na sunması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber