YÖK Başkanı: Yüksek Öğretim Strateji Belgesi üzerinde çalışıyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Yüksek Öğretim Strateji Belgesi üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Çetinsaya, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Karadeniz Bölge Üniversiteleri Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, YÖK olarak üniversitelerlerde bölge toplantıları düzenlediklerini, ilk toplantının Mardin'de yapıldığını belirtti.

Bölge toplantılarının sekizincisini Rize'de yaptıklarını ifade eden Çetinsaya, ''Toplantıları dokuzuncusu ile Ankara'da bitireceğiz. Ankara'da ki toplantının ardından bütün çalışmaları ve projeleri basınla paylaşacağız. Toplantılarda iki ayrı görüşme yapıyoruz. İlk önce öğrenci temsilcileri ile görüşüp onların sorunlarını dinliyoruz. Ardından rektörlerimizle üniversitelerin, yüksek öğretim kurulumuzun meselelerini görüşüyoruz. Çok ta verimli toplantılar oluyor. Toplantılara YÖK'te ki yürütme kurulu üyesi arkadaşlarda eşlik ediyor.'' dedi.

YÖK'ün iki ayrı çalışmanın içerisinde olduğunu vurgulayan Çetinsaya, ''Bir yüksek öğretim strateji belgesi üzerinde çalışıyoruz. Bunun hem toplantıları hem çalıştayları devam ediyor. Onun ötesinde ikincisi 'nasıl daha iyi bir yüksek öğretim sistemi olabilir' diye çalışmalarımız sürmekte. Bu toplantıların çalışmalarımızda oldukça verimli olacağını düşünmekteyim.'' diye konuştu.

Çetinsaya'nın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti. Bölge toplantısına Recep Tayyip Erdoğan, Amasya, Artvin Çoruh, Avrasya, Bayburt, Canik Başarı, Gaziosmanpaşa, Giresun, Gümüşhane, Hitit, Karadeniz Teknik, Kastamonu, Ondokuz Mayıs, Ordu ve Sinop Üniversitesi öğrenci konseyi başkanları ve rektörleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber