Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, bağımsızlık ateşini Karadeniz'de yakan Atatürk'ün, Anadolu'nun heyecanına, aşkına, vatanseverliğine, bağımsızlık isteğine ses verdiğini ve ülkenin kalkınmasının Anadolu coğrafyasından geçeceği bilinci ile düşüncelerini harekete geçirdiğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, 19 Mayıs ruhunun büyük bir inanmışlığın destanı ve dünya tarihinde eşine zor rastlanır bir kahramanlık timsali olduğunu belirtti.

Bağımsızlık ateşini Karadeniz'de yakan Atatürk'ün, Anadolu'nun heyecanına, aşkına, vatanseverliğine, bağımsızlık isteğine ses verdiğini ve ülkenin kalkınmasının Anadolu coğrafyasından geçeceği bilinci ile düşüncelerini harekete geçirdiğini ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"O gün olduğu gibi bugün de gençlerden ülkemizin beklentileri yüksektir. Geleceğimiz olan gençlerimizin iyi yetişmesi, eğitim ve öğretim seviyelerinin yükselmesi, sportif ve sosyal alanlarda aktif olmaları için özellikle son yıllarda üretilen politikalar takdire şayandır. Bu duygular ile bu şanlı yolda emek veren, ter döken, kan veren, can veren, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi gönül borcu ile anıyor, muasır medeniyet hedefine yürüyen her yaştaki Türk gencinin vatanına, milletine, örf, adet ve geleneklerine bağlı Gümüşhane gençliği başta olmak üzere tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en derin kalbi duygularımla kutluyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber