Kartepe'de turizm işletmelerine gıda semineri

Kartepe Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi İhsaniye Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojisi Programı ve Kartepe Kent Konseyi işbirliğinde gıda işletmelerinde çalışan personele ve işyeri sahiplerine yönelik, "Gıda Güvenliği ve Gıda Hijyeni" eğitiminin verilmesi amacıyla düzenlenen proje kapsamında bölgede ilk uygulama Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turizm konusunda ısrarlı bir gelişim sergileyen Kartepe'de düzenlenen gıda semineri ile bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin daha iyi ağırlanması ve memnuniyetlerinin artırılması adına gıda sektörü çalışanları Gıda Hijyeni ve Gıda Güvenliği konusunda bilgilendirildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminer Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Seminerin açılış konuşmasında Kartepe Kent Konseyi Başkanı Av. Hülya San Şener, gıda güvenliğinin sağlıkla ilgili en önemli unsurlardan biri olarak açıklarken, "Bu proje ile işletmelere yol göstermeyi hedefledik. Belediyemiz öncülüğünde üniversitemizin de destek verdiği proje ile gıda güvenliği ve hijyen standartlarının yükseltilmesi, gıda güvenliği konusunda tüketici algısının yükseltilmesi hedeflenmiştir? dedi. Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, Kartepe'nin turizm bölgesi olması hasebiyle, ilçede bulunan restoran, kafe, hotel ve benzeri işletmelerin özellikle gıda hijyenine daha önem vermeleri gerektiğine farkındalık yaratmak istediklerini belirtti. Başkan Karabalık, bu proje ile gıda üretimi ve servis yapan işletmelerin, üretim ve serviste gıda güvenliğini kabul edilebilir seviyede uygulayabilmeleri ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasını amaçladıkalrını kaydetti. Seminer Kartepe'de eğitim ve öğretim veren Kocaeli Üniversitesi İhsaniye Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nil Pembe Özer başkanlığındaki İhsaniye MYO Gıda İşletme Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Nur Dede, Bölüm Başkan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Semin Özge Özkoç, Bölüm Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Mutlu Çelik ve seminerin anketörlüğünü yapan Yard. Doç. Dr. Nadide Seyhun'un sunumu ile gerçekleştirildi.

Seminerde Prof. Dr. Nil Pembe Özer, 2010 yılından beri Kartepe'de 500'ün üzerinde öğrencilerinin bulunduğunu belirterek bölümleri hakkında bilgi verdi. Yard. Doç. Dr. Nur Dede, gıda hijyeni, gıda kaynaklı riskler, gıdalarda bozulma ve muhafaza yöntemleri konusunda açıklamalarda bulundu. Yard. Doç. Dr. Semin Özge Özkoç da, hazır yemek sektörünün mutfaklarında gıda güvenliği sağlamada dikkat edilmesi gereken hususları anlattı. Yard. Doç. Dr. Mutlu Çelik de, tarladan çatala emniyetli ve sağlıklı gıda üretimini sağlayan entegre sistemlerin kurulmasının önemini kaydetti. Seminer sonunda Yard. Doç. Dr. Nadide Seyhun proje ile ilgili anket çalışmasını yaptı. Konuşmacılar plaket katılımcılara da sertifika verilmesi ardından seminer tek günde tamamlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber