Tekstil ve hazır giyim sektörü Rusya'yı hedef pazar seçti

Türkiye'nin ihracat ve istihdamda lokomotifi olan tekstil ve konfeksiyon sektörleri, Rusya'ya ticaret heyeti organizasyonu düzenliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4-8 Haziran 2012 arasında Moskova ve St. Petersburg şehirlerinde kumaş, iplik ve hazır giyim ihracatçılarına yönelik pazar araştırması yapılacak.

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, "Rusya Federasyonu Tekstil ve Hazır Giyim Sektörel Ticaret Heyeti" ile yıllık 18 milyar dolar dış ticaret açığı verilen Rusya'ya tekstil ve konfeksiyon ürünleri ihracatını arttırmayı ve dış ticaret açığını azaltmayı hedeflediklerini söyledi. Türk hazır ggiyim ve tekstil sektörlerinin 2011 yılında 24 milyar dolarlık ihracata imza attığını hatırlatan Ünlütürk, ?Tekstil ve konfeksiyon ihracatımızda yıllık 1,4 milyar dolarlık paya sahip olan Rusya'ya ihracatımızı daha da arttırmak istiyoruz. Tekstil ve hazır giyim sektörleri olarak 2023 yılı için belirlenen 72 milyar dolar ihracat hedefine, yeni pazarlar sayesinde ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. 2023 yılında Rusya'ya tekstil ve konfeksiyon ürünleri ihracat hedefimiz 5 milyar dolar.? diye konuştu.

Ünlütürk coğrafi yakınlık, Rusya'nın petrol ve doğalgaz zengini olması, tatillerinde en fazla tercih ettikleri ülkelerin başında Türkiye'nin gelmesinin avantaj olduğunu kaydetti. Rusya'nın aynı zamanda bölgesini harekete geçiren güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Ünlütürk, hem ürün ihracatı hem de mağazalar açma konularında araştırma yapacaklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber