ESDER: Gençlik bayramı sadece stadlarda değil sanayi sitelerinde de kutlanmalı

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın sadece stadyumlarda yapılan kutlamalarla sınırlı kalmaması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Mayıs'ın Türk insanının, milli mücadele ruhunun yanında birlik beraberlik ve inanç sisteminden doğduğunu ifade eden Çelikus, ?Bu bayramın vatan ve millet sevgisi şuuruyla birlik ve beraberlik içinde tüm yurttaşlar tarafından topyekûn kutlanması en büyük temennimizdir.? dedi.

19 Mayıs'ın sadece öğrencilerin değil tüm gençlerin ve Türk milletinin bayramı olduğunu hatırlatan Çelikus, "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlanış tarzı itibariyle sadece okullarda liselerde ve üniversitede ki gençlerin bayramıymış gibi algılanıyor. Hâlbuki zor şartlar altında yaşayan, genç yaşta üretkenliğe ve iş hayatına atılan gerek esnaf olarak gerekse sanayide çalışan binlerce gencimiz var. Bu bayram onların da bayramıdır. 19 Mayıs sadece stadyumlarda genç öğrencilerin çeşitli spor gösterileri yaptığı bir bayram olmaktan çıkarılıp sanatta, ticarette, atölyede esnaf olarak çalışan gençlerimizin de katıldığı, tüm milletimizin topyekûn coşkuyla kutladığı bir bayram olmalıdır. Tüm milletimizin omuz omuza vererek topyekûn yürüttüğü milli mücadelenin başlangıç günü olan 19 Mayıs barış ve coşku içinde tüm yurttaşlarımızca kutlanmalıdır.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber