19 Mayıs Eskişehir'de spor müsabakalarıyla kutlandı

Her yıl Atatürk Stadyumu'nda kutlanan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, bu yıl spor müsabakalarıyla kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'i Türkiye ve dünyada temsil eden sporcuların düzenledikleri karşılaşmalar izleyicilerden tam not aldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Bu yıl değişen yönetmelik gereği ilk defa askeri tören alayı etkinliklere katılmadı. Kurumların Atatürk Anıtı'na çelenk sunma yönetmeliğinin de değiştiği kutlamalarda, sadece Gençlik ve Spor Bakanlığı çelengi sunuldu.

Ardından Atatürk Stadyumu yanında bulunan Atatürk Açık Spor Tesisleri'nin açılışı gerçekleştirildi. Bu yıl değişen yönetmelik gereği kutlamalar stadyum içerisinde değil, stadyum dışında spor aktiviteleriyle kutlandı. Eskişehir'i Türkiye ve dünyada temsil eden sporcuların katıldığı ?Ata'ya Saygı' koşusu düzenlendi. Eskişehir Garı'nda Atatürk Stadyumu'na kadar bir kilometrelik alanı koşan yaklaşık 30 sporcudan Osman Başkaya birinci, Erkan Zengin ikinci, Semih Eren ise üçüncü oldu. Etkinliklerde ayrıca, badminton, masa tenisi, judo, güreş, jimnastik alanlarında da sporcular hünerlerini sergiledi. Yapılan karşılaşmalar sonucu dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

Eskişehir'de 19 Mayıs kutlamaları düzenlenecek etkinliklerle devam edecek. Akşam saatlerinde yaklaşık 500 öğrenci Üniversite Caddesi'nde Fener Alayı düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber