19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü ile kutlandı

Bursa'da Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve 'Gençlik Yürüyüşü' ile kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm yurtta olduğu gibi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Bursa'da kutlanıyor. Bursa'da 15?21 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek kutlamalar, Atatürk Anıtı önündeki törenlerle başladı. Heykel'deki Atatürk Anıtı önünde yapılan törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin tarafından anıta çelenk sunuldu. Tören Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencilerinin işaret dili ile katılarak eşlik ettiği İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma yaptı.

Şahin, "Tarihimizin dönüm noktalarından olan 19 Mayıs 1919'un 93'üncü yıldönümüne ulaşmanın mutluluk coşku ve heyecanı içindeyiz. 19 Mayıs milletimizin kendisine vurulmak istenen esaret zincirini parçalayıp atma kararlılığının ilk kıvılcımıdır.? dedi.

?KUTLAMALAR YÜRÜYÜŞLE YAPILDI?

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ardından Kent Meydanı ve Atatürk Stadyumu bahçesinde devam etti. Kutlamalar çerçevesinde yapılan Atatürk'ü Anma ve Gençlik Yürüyüşü'ne Bursa Vali Vekili Sabahattin Yücel, vali yardımcıları ve il kurum müdürleri spor kıyafetli olarak iştirak etti.

Atatürk'ü Anma ve Gençlik Yürüyüşü Kent Meydanı'nda toplanan kortej, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ni takiben Merinos Kavşağı'ndan Stadyum Caddesi'ne dönerek, Bursa Atatürk Stadyumu önünde tamamlandı. Yürüyüşe ortaöğretimde okuyan kız ve erkek öğrenciler ile kurum yetkilileri ve vatandaşlar da katıldı.

Ayrıca yürüyüş sırasında BTSO Celal Sönmez Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinden oluşan 50 kişilik öğrenci grubu öğretmenler sorumluluğunda büyük boy Atatürk posteri ve Türk bayrağı taşıdı.

Yürüyüşe katılan kortej stadyum önünde düzenlenen programa da iştirak etti. Yürüyüşe katılan öğrenciler; ?Ne mutlu Türküm diyene?, Türk öğün çalış güven?, ?Her şey vatan için?, Türkiye Türkiye? ve ?Şehitler ölmez vatan bölünmez? gibi sloganlar atarak yürüdü. Stadyum önünde ise çeşitli halk oyunları gösterileri düzenlendi. Ayrıca burada yürüyüş kapsamında düzenlenen koşularda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

?AMAÇ 19 MAYIS RUHUNU TOPLUMUN TÜM KATMANLARINA YAYMAK?

Kutlamalar kapsamında konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, etkinliğe büyük bir katılım olduğunu belirtti. Usta, ?Bu gün ilk defa tüm Türkiye'de 19 Mayıs, stadyum yerine meydanlarda, alanlarda ve kent merkezlerinde kutlanıyor. Bunda amaç 19 Mayıs bizim milli kurtuluş hareketimizin başlangıç günü olduğu için o ruhu toplumun bütün katmanlarına yaymak ve aynı anda şehirlerin değişik yerlerinden bu coşkuyu halkla beraber çocuklarımızla ve kamu personeli ile birlikte kutlamak. Bu günde 19 Mayıs'ı Bursa'nın çeşitli yerlerinde kutlanıyor.? dedi.

Stadyumdaki törenlerde konuşan Vali Vekili Sabahattin Yücel de, 19 Mayıs 1919'un Türk tarihinde önemli günlerden biri olduğunun altını çizerek, ?19 Mayıs, büyük önder Atatürk'ün milli mücadeleyi başlattığı günün yıldönümüdür. Bu günde başta Atatürk olmak üzere bu uğurda canını seve seve veren bütün şehitlerimizi saygı ile anıyorum. Bu etkinliğe destek veren herkese teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.

Törenler toplu fotoğraf çekiminin ardından tamamlandı. Kutlamalar kentin değişim yerlerinde devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber