Mahkumların futbol maçını, Kuddusi Müftüoğlu yönetti

Alanya Cezaevi'nde koğuşlar arası düzenlenen futbol turnuvasının final maçını Süper Lig hakemlerinden Kuddusi Müftüoğlu yönetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda mahkumlar arasından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde 4'üncü Atatürk Kupası Futbol Turnuvası düzenlendi. Koğuşlar arası düzenlenen turnuvaya 49 takım katıldı. Finale C-13 koğuşu ile B-7 koğuşu kaldı. Final maçını Süper Lig Hakemi Kuddusi Müftüoğlu yönetti. Maç öncesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Maçın başlama vuruşunu Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Yener yaptı.

Başsavcı Yener, başlama vuruşu öncesinde maçın faır play standartlarında geçmesini istedi. Maçı yöneten hakemin çok değerli olduğunu belirten Yavuz, onun sözünden çıkılmaması tavsiyesinde bulundu. 25'şer dakika süren maç iki devre üzerine oynandı. Maç sonucunda takımlar 8-8 berabere kaldı. Daha sonra hakem penaltı vuruşlarına geçti. Penaltı vuruşlarında C-13 koğuşu penaltı vuruşlarında maçı 4-2 kazanarak şampiyon oldu. Mahkumlardan oluşan 200 civarında seyirci de tezahüratları futbol statlarını aratmadı. Maç sonunda Kuddusi Müftüoğlu'nu sevgi gösterisinde bulunan mahkum siyerciler, ?Hakem buraya' diyerek tribünlere çağırdı. Mahkumların forma üzerine ve futbol topu üzerine imza isteğini kırmayan Kuddusi Müftüoğlu, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Maç sonucunda şampiyon olan takıma kupa ve madalyalar verildi. Karşılaşmanın ardından futbolculara kupa, madalya ve hediyeleri Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, maçı izlemeye gelen savcılar ile cezaevi yönetimi verdi. Hakem Kuddusi Müftüoğlu'na da mahkumların kabaktan işlediği gece lambasını Başsavcı Yavuz hediye etti.

4 yıldır bu cezaevinde düzenlenen turnuvanın final maçını yönettiğini ifade eden Müftüoğlu, futbolun güzel yönlerini cezaevinde gördüğünü dile getirdi. Mahkumların sosyal organizasyonlarında bulunmak, onların dünyalarında bir farklılık oluşturmak, futbol adına yardımcı olmak kendisini mutlu ettiğini dile getiren Müftüoğlu, maçın çok güzel geçtiğini söyledi. Süper Lig'deki maçtan çok daha kolay bir maç yönettiğini ifade eden Müftüoğlu, mahkumların çok nazik ve saygılı bir şekilde davrandığını dile getirdi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Başsavcı Yavuz, "Katılan tüm takımları tebrik ediyorum. Finale yakışır bir maç sergilendi. Şampiyon takım çok süper performans sergiledi. Diğer takımda çok iyiydi. Teklifimizi kırmayarak maçı yönetmeye gelen Alanya'mızın medarı iftiharı Kuddusi Müftüoğlu'na da teşekkür ediyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber