Alanya'da mahkumlara Sigara Alkol ve Madde Bağımlılığı eğitimi

Antalya'nın Alanya ilçesinde denetimli serbestlik yasasından yararlanan mahkumlara, Sigara Alkol ve Madde Bağımlılığı (SAMBA) eğitimi verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yürürlüğe giren 6291 sayılı kanundan yararlanan mahkumlara, Alanya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından iyileştirme programı çerçevesinde çeşitli seminer ve eğitimlere tabi tutuluyor. Alanya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde görevli öğretmen Aslı Akbaba ve Sosyolog Gülşen Taş tarafından SAMBA konusunda Alanya Adliyesi'nde eğitim veriliyor. Denetimi yapılan ve halen infazı devam eden 115 hükümlüye çeşitli programlar uygulandığını belirten Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, 16 hükümlüye toplam 10 oturumdan oluşan SAMBA eğitimi verileceğini söyledi.

SAMBA eğitimiyle, madde ve alkol kullanımı ile ilgili yanlış düşüncelerinin farkına varılması, olumlu yönde değişim, motivasyonun sağlanması, uyuşturucu madde kullanımının olumsuz etkileri, madde kullanımının tekrarlanmaması için yapılabilecekler, risk durumları ile stres ve öfkeyle başa çıkma konularında kişilere farkındalığı amaçlandıklarını ifade etti. Belirlenen programlara katılma yükümlülüğü kapsamında bu güne kadar Alanya Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile iş birliği yapılarak dönüşümlü olarak 30 hükümlüye öfke kontrolü programı uygulandığını ifade eden Yener, Alanya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ekiplerine gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

'52 HÜKÜMLÜ 23 FARKLI KAMU KURUMUNA ÜCRETSİZ HİZMET VERİYOR'

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nce bir bölge de denetim ve gözetim altında bulundurma, kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalıştırma, bir konutta denetim ve gözetim altında bulundurma, belirlenen yer veya bölgelere gitmeme, belirlenen programlara katılmama yükümlülüklerinden bir veya birkaçının verildiğini ifade eden Yener, 52 hükümlünün kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırıldığını söyledi. Bu hükümlülerin Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde bulunan 23 farklı kamu kurumunda günde 4 saat çalıştırıldığını kaydeden Yener, "Bu yükümlülüğün uygulandığı hükümlüler kendi işlerini kurmaları yada bir işe yerleşmeleri halinde, ?kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılma' yükümlülüğünden muaf tutulacak. Bu güne kadar Alanya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün katkısı ve kendi imkanları ile iş bulan 17 hükümlünün çalışma yükümlülüğü kaldırıldı. 20 hükümlüye, bir konutta denetim ve gözetim altında bulundurma (konutta infaz) yükümlülüğü, ?Belirlenen yer veya bölgelere gitmeme' yükümlülüğü de 3 hükümlüye verilmiştir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber