Erzurum'da 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Erzurum'da kutlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Mayıs kutlamaları, Cemal Gürsel Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kutlamalar daha sonra Cirit Sahası'ndaki atlı cirit gösterisiyle devam etti. Cirit gösterisinin ardından Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Yakutiye Kent Meydanı ile Cumhuriyet Caddesi'nde devam etti.

Gençlik Merkezi öğrencileri Kent Meydanı'nda Erzurum erkek ve kadın halk oyunlarından örnekler sergiledi. Daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne kayıtlı lisanslı basketbol, tekerlekli bisiklet ve tenis ve judo gösterileri sundu. Cumhuriyet Caddesi'de araç trafiğine kapatılarak tekerlekli kayak ve hokey takımları gösteri amaçlı karşılaşma yaptı. Vatandaşlar kent meydanı ve Cumhuriyet Caddesi'ndeki etkinliklere büyük ilgi gösterdi. Düzenlenen yarışmalara katılanlara ise eşofman futbol topu ve tişört hediye edildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Faktih Çintımar, Kent Meydanı ve Cumhuriyet Caddesi'nde gerçekleştirilen bayram kutlamalarına vatandaşların katılımının yüksek olduğunu söyledi. Çintımar, katılımın yüksek olmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın gerçek bir 'bayram' havasında kutlandığına işaret eden Fatih Çintımar, "Bayram tam bir bayram havasında gerçekleşti. Katılımın yüksek olması, vatandaşların ve öğrencilerin ilgi göstermesinden gurur duyduk. Düzenledğimiz eğitim amaçlı yarışmalarda ise bine yakın forma, top, eşofman tişört ve bayrak dağıttık" dedi.

Bu arada yağmur nedeniyle etkinliklere kısa süre ara verildikten sonra bayram kutlamaları coşkulu şekilde devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber