Polis şapkasını başına takan çocuk tabanca istemekten vazgeçti

Polis tabancası isteyen çocuğa Antalya Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, 'Çocuklar tabanca ile oynamaz' diyerek şapka hediye etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziyarette 5 yaşındaki dükkan sahibinin oğlu Abdüssamet Almas isimli çocuk, görevli güvenlik görevlisinin yanına gelerek oynamak için tabancasını kendisine vermesini istedi. Kaymakam Bulgurlu, küçük çocuğa, 'çocuklar tabanca ile oynamaz kitap okur' diyerek polis şapkası hediye etti. Baba Mehmet Almas, oğlunun polislere karşı özel ilgisinin bulunduğunu söyledi.

Bulgurlu'nun çocuğa polis şapkası hediye etmesi ile birlikte çocuk ben polis oldum diyerek tabanca ile oynamaktan vazgeçti. Bulgurlu, ülkenin geleceğini okul öncesi eğitimin şekillendireceğini söyledi. Manavgat'ta okul öncesi eğitime özel önem verdiklerini belirten Bulgurlu, çocukların kişilik, karakter ve ileride kendilerini ifade etmede 0-6 yaş grubunun eğitimin çok önemli olduğunu kaydetti. Bulgurlu, "Çocuklarımızın bizim geleceğimiz. Onun için okul öncesi eğitime özel önem vermeliyiz. Geleceğin dahileri okul öncesi eğitimle şekillenecektir. Çocuklarımıza oyuncak alırken çok dikkat edelim. Çocuklarımızın yegane oyuncağı kitaplar olsun. Bol bol kitap okuyarak kendilerini yetiştirsin. Çocuklarımızın kitap okuma alışkanlığı kazanması için birlikte kitap okuyalım." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber