Roman vatandaşlar 'ötekileştirilmek' istemiyor

Türkiye'de Roman vatandaşların dışlandığını kaydeden Has Parti İl Başkanı Ali Mollasalih, her bireyin farklılığının korunması gerektiğini ifade ederek, yeni anayasa ile birlikte ötekileştirmeyen bir toplum projesinin hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Roman Kültürünü Araştırma Geliştirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden Mollasalih, Roman vatandaşların göz ardı edildiğini ifade etti. Ali Mollasalih, "Herkesin, eşit yurttaş olduğu, kimsenin kimseye üstün kılınmadığı bir toplum projesini hayata geçirmeliyiz." dedi.

Medeniyetlerin farklılıkları koruyarak inşa edilebileceğini anlatan Mollasalih, etnik, inanış ve kültür farklılıklarını 'zenginlik' olarak niteledi. Roman kültürünün yaşatılarak gelecek nesillere aktarılmasının önemine değinen Mollasalih, kültürler arası diyaloğun da sağlanması gerektiğini vurguladı.

Mollasalih, yeni anayasanın toplumsal barış için bir önşart olduğunu belirterek özgürlükçü ve katılımcı bir anayasanın farklı kültürleri bir arada yaşatacak sistemi kurabileceğini söyledi.

Dernek Başkanı Efkan Özçimen ise ötekileştirilmekten rahatsız olduklarını ifade ederek, kardeşliğin pekişmesi için ?Önce İnsan' anlayışının hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Kardeşçe yaşamak istediklerini anlatan Özçimen, bunun gerçekleşmesi için yeni anayasadan umutlu olduklarını sözlerini ekledi. Ziyaretin sonunda Mollasalih, Özçimen'e partisinin anayasa çalışmalarının yer aldığı kitapçığını takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber