Sakarya sağanak yağışa teslim

Sakarya'da etkili olan sağanak yağış su baskınlarına yol açtı. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Acil Servisi ile polikliniklerini su bastı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğleden sonra başlayan sağanak ve dolu yağışı, şehirde yaşamı durma noktasına getirdi. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisini su bastı. Polikliniklerin bulunduğu alanda suyla doldu. Su baskını nedeniyle acil servis hizmet dışı kaldı. Hastalar ve sağlık personeli zor anlar yaşadı. Acil servis hizmet dışı kaldı. Acil servise hasta getiren ambulanslar, su baskını nedeniyle hastalarını indiremedi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibi, su motoruyla acil servisteki suyu tahliye etmeye çalıştı.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdürü Mustafa Necati Çolak, yaptığı açıklamada, hastanenin acil servisinin su baskını nedeniyle kapatıldığını söyledi. Toplam 6 hastanın Yenikent Devlet Hastanesi ile Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'ne sevk edildiğini kaydeden Çolak, "Acil servisteki ve polikliniklerdeki sular boşaltıldı. Temizlik çalışmaları devam ediyor. Acil servis yarın sabaha kadar hizmet veremeyecek." dedi.

Sakarya İl Sağlık Müdürü Murat Alemdar ise hastanede hizmetin aksamaması için çalıştıklarını belirterek, acil servisteki doktorların başka hastanelere gönderildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber