AK Parti Milletvekili Coşkun'dan İnce'ye tepki: Statükonun arkasına saklanma

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova'daki 19 Mayıs kutlamalarında CHP ile valilik arasında yaşanan ?çelenk krizi'ne tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 19:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Coşkun, sorunun CHP'nin hazmedememe sıkıntısından kaynaklandığını ileri sürdü.

CHP'liler, Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. İnce burada yaptığı konuşmada, valiliğin önce çelenk koymak için yazdıkları dilekçeye onay verdiğini, ardından İçişleri Bakanlığı'ndan gelen bir genelgeyle çelenk koymalarına izin verilmediğini söyleyerek, ?Bu parti dilekçe ile kurulmadı. Çelengi de dilekçeyle koymayız biz. Bunu herkes böyle bilsin.? demişti.

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise İnce'nin sözlerine tepki gösterdi. Coşkun, ?Bu ülkede kanunlar vardır yasalar vardır, mevzuatlar vardır ona göre dilekçesini verir müracaatını yapar kurulur. Bu bütün partiler için geçerlidir. Yani sayın İnce bunu sık sık söylüyor. Neyi kastediyor, hazır bir miras bulduğunu mu kastediyor, ne yapıyor? Eğer Atatürk'e sahip çıkarak Cumhuriyet Halk Partisi'ni Atatürk'ün partisi veya Atatürk'ü Cumhuriyet Halk Partisi ile örtüştürüp onun dışındakileri saymıyorsa bu başka bir sıkıntıdır. Ama Adalet ve Kalkınma Partisi dahil bütün partiler Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre, mevzuatına göre, hukukuna göre müracaatını yapar, incelemeler yapılır ve kurulur. Bunu sık sık tekrar eden İnce'yi anlamıyorum.? dedi.

19 Mayıs'ı halkla birlikte kutladıklarını söyleyen Coşkun, CHP'nin her değişime karşı çıkmak gibi bir sıkıntısı olduğunu, statükoyu koruma gibi bir alışkanlığı bulunduğunu savundu. Coşkun, "Statüko artık yıkıldı. İnanıyorum ki, halkımız da bu gelişmelerden son derece memnun. Onun içindir ki CHP'nin esas sıkıntısı bu. Her değişime karşı çıkmak gibi bir alışkanlığı var. Her yeniliğe karşı çıkmak gibi bir alışkanlığı var. Statükoyu korumaya çalışıyor. Bu tam bir devletçi zihniyettir, bunların artık modası geçti. Bayramı halka birlikte kutlamakta sıkıntılı bir taraf yok.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber