'Büyükbaş hayvanlarınızı küpeletin' uyarısı

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin mağdur olmaması için hayvanlarını küpeleterek kayıt altına almaları uyarısı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin her yaştaki kulağı küpesiz büyükbaş hayvanlarını 02 Haziran 2012 tarihine kadar küpeleterek kayıt altına aldırmaları, küpesiz, veteriner sağlık raporsuz ve pasaportsuz hayvanları da satın almamaları istendi.

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam yaptığı açıklamada, "02 Haziran 2012 tarihinden sonra büyükbaş hayvanlara kulak küpesi takma işlemi, doğumundan itibaren en geç 20 gün içinde uygulanacak ve Türkvet'e kayıt edilecektir. 20 günden büyük hayvanlara ise 593 lira idari para cezası uygulanmasından sonra küpeleme ve kayıt işlemi yapılacaktır. Ayrıca küpesiz hayvan nakil halinde yakalanır ise idari para cezası uygulanacak ve küpesiz hayvanlar kesime sevk edilecektir. Hayvanların küpeleme, kayıt ve alış-satış bildirim işlemlerinin 7 gün içinde İl ve İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri'ne yapılmadığı, işletmelere belgesiz hayvan nakillerinin yapıldığının tespiti halinde hayvan sahiplerine işletme başına 593 lira ve hayvan başına 356 lira idari para cezası yaptırımı uygulanacaktır. Yetiştiricilerin mağdur olmamaları için; her yaştaki kulak küpesiz hayvanlarını 02 Haziran 2012 tarihine kadar İl Müdürlüğümüzle sözleşme imzalayan Damızlık Sığır yetiştiricileri Birliği elemanlarına küpeleterek kayıt altına aldırmaları, küpesiz, veteriner sağlık raporsuz ve pasaportsuz hayvan satın almamaları gerekmektedir. Yetiştiricilerimizin 02 Haziran 2012 tarihine kadar işletmelerindeki hayvan varlıklarını İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine giderek hayvanların kayıt edildiği Türkvet Sisteminde mutlaka güncelletmeleri gerekmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber