20 Mayıs 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'nin Chicago kentinde düzenlenen NATO'nun en yüksek karar organı Kuzey Atlantik Konseyi toplantısının açılış oturumuna katılacak. Gül zirve kapsamında ikili görüşmelerde bulunacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurulu'na katılacak. (10.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan Pakistan'a gidecek. (13.30)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya Kaş'taki Patara Antik Kenti Meclis binasının TBMM Başkanlığı'ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrine ilişkin imza törenine katılacak. (11.00)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Yenimahalle'de Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin açılış törenine katılacak. (15.30)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Manisa İl Kongresi'ne katılacak. (14.00)

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Fransa'nın Paris kentinde Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü Genel Kurulu'na katılarak konuşma yapacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak'ın Erbil kentinde enerji konulu toplantıya katılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şile'de yapılan parklar ve biyolojik arıtma tesislerinin toplu açılışını gerçekleştirecek. (14.00)

Suriye'deki gelişmeler izleniyor.

Suça karşı 'mutlu aile' projesi kullanılacak (Özel)

Emniyet Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile belediyeler ortak bir projeye imza attı. 'Mutlu Aile Güvenli Gelecek' adlı proje ile çocukları suça bulaşmış ailelere yardım ediliyor. Uzmanların ailelere yaptığı ziyaretlerde çocukların bulaşmış olduğu ya da bulaşma ihtimali bulunan terör, uyuşturucu kaçakçılığı, hırsızlık ve dolandırıcılık başta olmak üzere onlarca suç türüne karşı bilgiler veriliyor. Başlatılan yeni projeden aileler de memnun.

Gürsel Tekin: Kentsel dönüşüm yasası insan haklarına aykırıdır (Özel)

Kamuoyunda Kentsel Dönüşüm yasası olarak bilinen afet riski altındaki alanların dönüştürülmesini öngören kanun tasarısı, 16 Mayıs'ta TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak kabul edildi. Yasaya ilişkin Cihan Haber Ajansı (Cihan)'a değerlendirmelerde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, kentsel dönüşüm yasasının insan haklarına aykırı olduğunu dile getirdi. Tekin, Sulukule'de yaşanan dönüşümün sosyal dokuyu bozduğunu ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Süper Toto Süper Lig'e yükselen Akhisar Belediyespor'u ziyaret edecek. (11.30)

Fenerbahçe Spor Kulubü Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda başkanlık seçimi tek liste ile yapılacak. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin başkanı seçilecek. (10.30)

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final 3. maçında Beşiktaş Milangaz ile Galatasaray Medical Park Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek. (17.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber