Madde bağımlıları ruh dünyalarını sergisi ile anlatacak

Bursa'da Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi (AMATEM)'nde tedavi gören gençler, hazırladıkları resim ve el sanatları çalışmaları ile sergi açacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa Devlet Hastanesi'ne bağlı olarak çalışan merkezin çok büyük bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Açıldığında 17 yatak ile hizmete başlayan ünitenin şuan 48 yatak kapasitesi bulunduğunu ifade eden Dr. Akan, 3 adet de arındırma (detoksifikasyon) yatağı bulunduğunu dile getirdi.

Merkezde ayaktan ve klinik hasta takibi yapıldığını vurgulayan Akan, geçtiğimiz yıl 10 bin 508 hastaya poliklinik hizmeti verildiğini kaydetti. Ayrıca, 244 hanın da yatarak klinik tedavi hizmetinden yararlandığını belirtti.

Tedavi sırasında yeni aktivitelerle kişinin sorun çözme becerilerinin geliştirmesine çalışıldığını vurgulayan Akan, şunları kaydetti: ?Rehabilitasyon kapsamında çeşitli sportif ve sanatsal faaliyetler, sosyal ve kültürel gezi programları gerçekleştirilmektedir. Bu programların içinde resim çalışması, el sanatları uygulamaları da bulunmaktadır. Bu bağlamda Osmangazi Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğinde bulunularak usta öğreticiler için destek alınmıştır. 2011 yılından itibaren resim ve diğer aktiviteler programlı olarak eğitim öğretim sürecinde devam etmektedir.?

Dr. Akan, 21 Mayıs Pazartesi günü Zafer Plaza'da açılacak sergi ile gençlerin kendilerini ifade etme fırsatı yakalayacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber