Türk okulu öğrencisi sayesinde Kamerun'a milyon dolarlık ihracat yapıyor

Afyonkarahisarlı işadamı Murat Çıracıoğlu, Kamerun'da Türk kolejinde okuyan Muhammed Mounlharou sayesinde ülkenin en büyük turistik taşımacılık firması Turistik Ekspres Sarl ile 1 milyon 300 bin dolarlık anlaşma yaptı. Firma temsilcisi Yaouba Bello, alacağı otobüsler için Afyonkarahisar'a gelerek firmayla anlaşma imzaladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurt dışındaki Türk okullarında okuyan öğrenciler yaptıkları gönüllü rehberlikler sayesinde bulundukları ülkelerin iş adamlarıyla Türk iş adamlarının ticari bağlantı yapmalarına vesile oluyor. Türkiye'nin aynı zamanda gönüllü kültür elçiliğini yapan öğrencilerin, yaptıkları bu özverili çalışmalar sayesinde Türk firmaları milyon dolarlık ihracatlar yapıyor.

AFYONKARAHİSAR'DAN OTOBÜS İHRAÇ EDECEK

Afyonkarahisar'da otomotiv sanayi üzerine iş yapan Murat Çıracıoğlu da bu öğrenciler sayesinde Kamerun'a otobüs ihracatına başladı. İstanbul'da iki yıl önce gerçekleştirilen TUSKON Dünya Ticaret Zirvesi programına katılan Çıracıoğlu, burada Kamerun Türk Koleji'nde okuyan Muhammed Mounlharou ile tanıştı. Muhammed'in yoğun gayretleri sonucunda Kamerunlu iş adamlarıyla masaya oturan Çıracıoğlu, ilk anlaşmasını yaparak 1 milyon dolarlık otobüs ihracatı yaptı. Çıracıoğlu, 2 yıl sonra üniversiteyi okumak için Türkiye'ye gelen Muhammed'i Kamerun'da firmanın satış temsilcisi yaptı. Muhammed sayesinde geçtiğimiz aylarda Kamerun'un en büyük firması Turistik Ekspres Sarl ile 1 milyon 300 bin dolarlık daha yeni anlaşma yapıldı. Firma temsilcisi Yaouba Bello, Afyonkarahisar'a gelerek satın alacağı otobüsler için sözleşme imzaladı.

Murat Çıracıoğlu, yurt dışında açılan Türk okullarının Türkiye açısından büyük bir önemi olduğunu hem yaptığı gezilerde, hem de iş anlaşmalarında somut bir şekilde gördüğünü söyledi. Çıracıoğlu, ? Muhammed'in Kamerunlu olması ve bizim Türk okullarından yetişmesi TUSKON görüşmeleri sırasında bize rehberlik etmesi iş bağlantısı kurmamızda önemli bir faktördür. Muhammed, çok ciddi gayret gösterdi, koşturdu. Bizi firmalarla tanıştırdı. Hatta ilk görüşmemizden bir hafta sonra firma sahibini ikna ederek bizi tekrar masaya oturttu. Sonunda anlaşma sağladık.? dedi. Çıracıoğlu Kamerun'a 10 dönüm alan üzerinde 6 bin metrekarelik kapalı alanı olan bir servis ve yedek parça işletmesi kuracaklarını ifade ederek, Muhammed'i de satış temsilcisi yaptıklarını anlattı.

Kamerunlu Yaouba Bello da Afyonkarahisar'da olmaktan mutlu olduğunu belirterek, Türkiye'nin çok gelişmiş olduğunu söyledi. Bundan gurur duyduğunu dile getiren Bello, Kamerun'un ise her alanda çok bakir olduğunu kaydetti. Kamerun'da çok önemli yatırım alanları olduğunu ifade eden Bello, Türkiye'den yatırımcıları ülkesine beklediğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber