Kayıplara parmak izi çözümü

Karabağlar Belediyesi'nin düzenlediği, Engelliler Haftası ve Engelli Spor Şenliği'ne, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü de katıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen etkinlikte Toplum Destekli Polislik Şubesi görevlileri, zihinsel ve bedensel engelliler ile alzheimer hastalarının parmak izlerini aldı.

Toplum Destekli Polislik Şubesi, zihinsel engellilerin ve alzheimer hastalarının, kaybolduklarında kimlik tespitinin yapılması ve yakınlarına ulaşılarak, teslim edilmesine önemli katkı sağlayacak, "Parmak İzi Veri" projesini, etkinlikte tanıttı. Engelli aileleri ve alzheimer hastalarının yakınları, açılan standa gelerek, görevli polislerden ayrıntılı bilgi aldı ve parmak izi verilerinin oluşturulmasına katkı sağladı. Şube yetkilileri aileler ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile birebir görüşerek, projeyi anlattı.

Projenin çok önemli olduğuna dikkati çeken Toplum Destekli Polislik Şubesi yetkilileri, "Parmak izleri ile birlikte kimlik bilgileri, yakınlarının adres ve telefon bilgileri de sisteme giriliyor. Alzheimer hastalarının ve engellilerin kaybolmaları halinde, tekrar parmak izleri alınarak, eski kayıtlarla eşleştirilecek. Bu şekilde kimlik tespiti yapılarak yakınlarına ulaşılacak. Bu da kaybolan hastaların, en kısa sürede ailelerine teslim edilmesini kolaylaştıracak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber