Yakup'un kurtlanan cesedi İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda incelenecek

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinin Doğançayır beldesinde 8 Mayıs'ta kaybolan ve bu sabah amcası tarafından bulunan 2,5 yaşındaki Yakup'un cesedi, incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Küçük Yakup'un cesedinin bir bölümünün çürüyüp kurtlandığı için kötü durumda olduğu ve Seyitgazi İlçe Hastanesi'nde imkanların yetersiz olması nedeniyle gerekli incelemenin tam yapılamadığı belirtildi. Küçük Yakup'un ölüm nedeni İstanbul'da yapılacak incelemin ardından aydınlanacak.

Eskişehir'in Doğançayır beldesine Şanlıurfa'dan mevsimlik işçi olarak gelen Abdülrezzak Bozkurt ile Huriye Bozkurt'un 2,5 yaşındaki oğulları Yakup, 8 Mayıs'ta öğlen saatlerinde ailenin kaldığı çadırların önünden kayboldu. Ailenin durumu jandarmaya haber vermesi üzerine beldede havadan ve karadan arama çalışması başlatıldı. Jandarma, polis, AKUT, Kızılay, Orman ve sivil kurtarma birimlerinden oluşan 500 kişilik ekip, Yakup'u bulmak için iki gün içinde 40 kilometrelik bir aranı taradı. Kayıp çocuk bulunamayınca aramalar sona erdi.

Bozkurt ailesinin fertleri, aranan bölgeyi tekrar aramak için harekete geçti. Bozkurt'un amcası Halil Bozkurt ve diğer yakınları, mevsimlik işçilerin çadırlarına yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Kırkkız Dağı'nın zirvesinde yaptıkları aramada önce Yakup'un terliğinin tekini buldu. Bölgede aramaya devam eden yakınları, bir su menfezinde yığılı teneke ve taşları fark etti. Taş ve tenekeleri aralayan yakınları vücudu toprağa gömülü Yakup'un başını gördü. Toprağı kazan amca Bozkurt, Yakup'un, içinde su bulunmayan bir hendeğe gömüldüğünü belirledi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, çocuğun cesedini çıkardı. Ceset, Seyitgazi Devlet Hastanesi'nde incelemeye alındı. Buradaki ilk incelemede, Yakup'un başına sert bir cisimle vurulduğu, cesedinin kurtlandığı belirlendi. Seyitgazi'deki hastanede imkanların yetersiz olması ve kurtlanan cesedin kötü durumda olması nedeniyle tam inceleme yapılamadığı için tam teşekküllü incelemeden geçirilmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Eskişehir Merkez Odunpazarı Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile İstanbul'a gönderilen ceset, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda incelenecek.

Bu arada, cesedin bulunduğu Kırkız Dağı'nın, çocuğun kaybolduğu günlerde geniş çaplı olarak arandığı, ancak o zaman burada herhangi bir ize rastlanmadığı öğrenildi. Yakup'un öldürülmüş olabileceği, olay sonrası söz konusu yere cesedinin getirilip gömülmüş olabileceği ileri sürüldü. Bu gelişmenin cinayet şüphelerini artırdığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber