Alt balkona düşen kediyi itfaiye kurtardı

Bir apartmanın 3. katının balkonundan, alt kattaki balkona düşen kedi kurtarılamayınca itfaiye çağırıldı. İtfaiyenin yaklaşık yarım saatlik çalışması sonucunda kedi kurtarıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Maltepe Onur Sokak'ta binanın 3. katında yaşayan Önder Öztürk'e ait kedilerden Nihan isimli kedi, dün öğle saatlerinde balkondan düştü. Kedi, düşerken alt katın demirlerindeki çamaşır iplerine takılarak, balkona yuvarlandı. Kedisinin düştüğünü fark eden Önder Öztürk ile ev arkadaşı Saygın Alkan, alt kata inerek kedilerini almak istedi. Daire sahibinin şehir dışında öğrenen iki arkadaş, gece boyunca kediyi kurtarmak için çaba harcadı.

Nihan'ı kurtarmayı başaramayan iki arkadaş, itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Bunun üzerine verilen adrese merdivenli itfaiye aracı gönderildi. Yol üzerine park edilen itfaiye aracının merdiveni, iki apartmanın arasından uzak köşedeki balkona uzatılmak istendi. Merdivene Saygın Alkan ve iki itfaiye görevlisi bindi. Uzatılmaya başlayan merdiven bir süre sonra durduruldu. Görevliler, merdivenin bulunduğu yerden daha fazla açılamayacağını belirterek, yeniden topladı.

Olay yerindeki itfaiye amiri, merkezini arayarak, seyyar merdiven istedi. Kısa süre sonra gelen itfaiye aracında bulunan seyyar merdiven, apartmanın dışından ikinci katın balkonuna uzatıldı. Bir itfaiye görevlisi, merdivenle kedinin bulunduğu balkona ulaştı. Görevli, balkondaki kutuların arasında bulduğu kediyi, üst kattaki sahibinin sarkıttığı kafesin içine koydu. Kedinin içinde bulunduğu kafes, merdivene çıkan başka bir itfaiye görevlisinin yardımıyla indirildi.

Kurtarılma çalışmasını izleyen Saygın Alkan, kedinin düştüğü balkonun bulunduğu dairenin sahibinin tatile gittiği için, kedilerinin açlıktan ya da susuzluktan ölmesinden korktuklarını belirttti. Alkan, "1,5 gündür uğraşıyoruz. Ama kediyi kurtaramadık. Ölmesinden korktuğumuz için itfaiyeye haber verdik. Önder arkadaşımız artık çok mutlu." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber