2012 yılı Mayıs ayı Koruma Kurulu toplantısı yapıldı

Erzurum Koruma Kurulu Başkanlığının Mayıs ayı toplantısında Kamu Hizmeti Cezası ve Elektronik İzleme Uygulamalarına İlişkin Yönetmelik Taslakları görüşüldü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığının Mayıs ayı toplantısı Kızılay Derneği Dağ Evi Sosyal Tesisleri Palandöken Kayak Merkezinde yapıldı.

Toplantıya Kurul Üyeleri dışında, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç.Dr.Yıldız Akpolat, Orman Bölge Müdürü Cafer Orhan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar katıldı.

Kurul üyelerine gönderilen kamu hizmeti cezası ve elektronik izleme yönetmelik taslağı hakkında kurul üyelerinin yaptığı değerlendirme de; Kamu hizmeti cezalarının uygulamasında 5402 sayılı kanunun 14/2 maddesi gereğince 506 sayılı SGK hükümleri uygulanmayacağı hususunun yer aldığı ancak uygulamada sorun yaşanması için günde 4 saat ücretsiz kamu hizmeti verecek hükümlülerin sağlık ve kazaya karşı sigortalanması önemli olduğu belirtildi.

Elektronik izleme ile ilgili olarak suç ve suçlu yönünden adli, mağdur yönünden sosyal ve güvenlik yönü olduğu, tedbirin adli olarak verildiği ancak mağdurun korunabilmesi için mülki amir, kolluk birimleri ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine silsile yoluyla bilgi verilmesi gerektiğinden adli, idari ve kolluk ekseninde sağlam bir koordinasyonun tesis edilmesi ile mağdurun zarar görmeden korunabileceği ve riskli kişinin de etkin bir şekilde takibinin yapılabileceği sonucuna varıldı.

Ayrıca, Erzurum Koruma Kurulu Başkanlığının SODES projesine desteği ise artarak devam etmekte olup; SODES Toplumla Kaynaştırma ve İstihdam Projesi kapsamında hükümlü ve tutuklu yakınlarına yönelik Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı Toplum Merkezinde yürütülen Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu ve Yakutiye Atatürk Endüstri ve Teknik Meslek Lisesinde eski hükümlülere yönelik devam eden kaynakçılık - 3 mesleki eğitim kurslarında kursiyerlerin kazandıkları becerileri yerinde görmek, moral ve motivasyonlarını yükseltmek ve istihdam edilmelerine yardımcı olmak amacıyla 23 Mayıs 2012 tarihinde kurs merkezlerinin ziyaret edilmesi planlanmıştır. Yapılacak ziyaretin basın aracılığı ile duyurularak toplumun dezavantajlı kesimlerinin (Eski hükümlü, hükümlü ve tutuklu yakını ve mağdur vb.) SODES programlarına ilgisinin ve katılımlarının artırmak amaçlanmıştır. Planlanan ziyarete ilgili Oda Başkanlarının ve İş adamlarının dahil edilmesi ile kursiyerlerin kazandıkları becerilerin sergileme fırsatı verilerek kurs sonunda elde edecekleri sertifikaları ile iş bulmaları yününde Kurulumuzun destekleri devam edecektir.

Haziran ayı Koruma Kurulu Toplantısının Ziraat Odası Başkanlığı ve Ticaret Odası Başkanlığının ortak ev sahipliğinde yapılması kararı ile toplantı son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber