İstanbul Lisesi Müdürlüğüne torpilli atama mı?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticilerin İsteğe Bağlı Yer Değiştirmeleri için 09.05.2012'de duyuruya çıkmıştı. Duyuru listesine baklıdğında İstanbul'un duayen müdürlerinden Sakin ÖNER'in yaş haddinden emekli olması ile boşalan İstanbul'un ve Türkiye'nin en köklü okullarından İstanbul Lisesi (eski adıyla İstanbul Erkek Lisesi) nin müdürlüğü de listelerde yer almaktaydı.

Başvurular bugün başlayacakken MEBBIS Başvuru modülü incelendiğinde bu okulun olmadığı görülmektedir. Bunun teknik bir hata olup olmadığını araştırdığımızda listelerden de çıkarıldığı görülmektedir.

Bu önemli okul için uygulanan bu durumun hukuken bir izahı söz konusu olmayıp kimlerin devreye girdiği, bu okulumuz için kimin öngörüldüğü bilgisine henüz ulaşamadık.

Yapılan işlemle, kurallara bağlılığı ile bilinen Bakan sayın Ömer DİNÇER döneminde yapılan kural dışı işlem olarak tarihe not düşülmüş olacak.

Van depreminde mağdur olan bir öğretmenin sorununun çözümlenmemesi ile ilgili MEB Personel bu öğretmenin sorununu çözmeyecekse neyi çözecek? Yaptığımız haber üzerine bana ulaşan yeni grup başkanlarından birisi bu öğretmenin sorununun kurallar gereği çözümlenemediğini, duygusal davranmayacaklarını, kuralları herkese eşit işleteceklerini, geçmişte yapılan ve kendisinin de eleştirdiği kayırmacılığın, keyficiliğin olmayacağını belirtmişti. Ben de bunu zamanın göstereceğini ifade etmiştim.

İstanbul Lisesine kimin atanacağı bilgisi bizlere ulaştığında bunu da kamuoyu ile paylaşacağımızı belirtir, MEB'in kendi koyduğu kurallara kendisinin de riayet etmesini beklediğimizin bilinmesini isteriz.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber