Baro Tiyatrosu, 5. Frank oyunu ile izleyicinin karşısına çıkacak

Bursa Baro Tiyatrosu bu yıl da İsviçreli yazar Dürrenmatt'ın 5. Frank oyunu ile Ahmet Vefik Paşa sahnesinde izleyici karşısına çıkıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsviçre'de bir özel bankanın yönetimindeki düzeni ve bu düzeni devam ettirmek uğruna yöneticilerinin içine düştüğü trajikomik durumu anlatan 5. Frank'ı İzzet Boğa sahneliyor. Oyunun müzikleri Nedim Yıldız'a ait.

Tiyatro Advocato, daha önceki yıllarda Çek yazar Vaclav Havel, Alman yazar Klaus Mann, Bulgar yazar Hristo Boytchev, Romen yazar Aurel Baranga'nın oyunlarını oynamış, Aziz Nesin, Nazım Hikmet'in ardından en son geçen yıl Haldun Taner'in Keşanlı Ali Destanı adlı müzikali ile Direklerarası Tiyatro Ödülleri Jüri Özel Ödülü'ne değer görülmüştü.

5. Frank'ın yanı sıra 'Yaşlı Kadının Ziyareti', 'Fizikçiler' gibi dünyaca tanınmış eserleri bulunan yazar 1990 yılında vefat etmişti. Dürrennmatt'a göre, ?Sanat genel ümitsizlik içinde hep yeniden birilerinin umut beslemesine yarar. Yazar görevini ancak yazarak yerine getirir. Saldırmalıdır ama bir yere bağlı olmamalıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber