Kaçakçılık ülkeye çok yönlü zarar veriyor

Mersin Vali Yardımcısı Turgut Serimer, kaçakçılığın ülkeye çok yönlü zarar verdiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Piyasası Denetleme ve Düzenleme Kurulu (EPDK) yetkilileri ile 47 ilden gelen emniyet mensuplarının katıldığı akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele yöntemlerinin anlatılacağı seminer, Mersin Hilton Oteli'nde başladı. Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Turhan'ın da katıldığı seminerin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Turgut Serimer, 5 gün sürecek 47 ilin emniyet mensuplarının katılımı ile yapılacak toplantının çok önemli olduğunu ifade etti. Kaçakçılığın ülkeye çok yönlü zarar verdiğine dikkat çeken Serimer, ?Öncelikle Türkiye ekonomisine, kişilerin kendi ekonomilerine ve Türkiye'nin imajına gerçekten büyük zarar vermekte. Ucuz petrol diye aldıkları akaryakıt sonucu tamircilerden kurtulamıyorlar. Bir istifade ederken yüz kayba uğruyorlar.? diye konuştu.

Mersin'in her geçen gün kabuk değiştiren güneyde yıldız gibi parlayan bir kent olduğunu ifade eden Serimer, ?Türkiye'de ithal edilen akaryakıtın girdiği İstanbul'dan sonra ikinci büyük liman burada. Her konuda ithalat ve ihracat kapısı, özellikle Türkiye'nin ihracat yönünde Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri, Türki Cumhuriyetlere giden bütün sevkiyat, ithalat ve ihracat Mersin'den yapılmaktadır.? şeklinde konuştu.

İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ise akaryakıt ve diğer kaçakçılık olaylarının haksız kazancın desteklediği diğer organize suçlar gibi terörü de desteklediğini vurguladı. Bu nedenle sadece kaçakçılıkla değil ülkenin içinde bulunduğu bir takım suç örgütleri ile mücadele yöntemlerinin de konuşulacağını söyledi.

Mersin'in 321 kilometrelik sahil şeridi, uluslararası limanı, Serbest Bölgesi, Doğu ve Güneydoğu'nun İç Anadolu'ya geçiş kapısı olması ve kara taşımacılığının yoğun olarak yaşandığı illerden bir tanesi olması nedeniyle toplantının burada yapılmasını önemli hale getirdiğini vurgulayan Öksüz, ?Bu toplantı sonrası inanıyorum ki ülkedeki bu tür mücadeleler daha aktif ve etkin olacaktır.? dedi.

Dünyanın en şanslı coğrafyasında bulunmamıza rağmen enerji yönünden şu ana kadar o şansın yakalanamadığını anlatan Öksüz şunları kaydetti: "Bunun büyük bir miktarını artık ithalatla elde ediyoruz. Türkiye'ye de tüketilen her 3 litre akaryakıttan bir litresi ise bu şehirden arz ediliyor. Bu kadar hayatımızla, ülkenin itibarıyla ilgili, diğer suç örgütlerini tetikleyen bir madde olarak tabiî ki üzerinde çok konuşulması gereken incelenmesi gereken değerlendirilmesi gereken bir mevzu.?

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şenyiğit ise toplantıda akaryakıt kaçakçılığı ile profesyonel olarak nasıl mücadele edileceğinin anlatılacağını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber