Telefonla dolandırılmaktan son anda kurtuldu

Samsun'da bir kişi, kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz dolandırıcı tarafından telefonla dolandırılmak istendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da bir kamu dairesinde memur olarak çalıştığı öğrenilen İlhan Ş.'yi (50) cep telefonundan arayan kimliği belirsiz şahıs, kendisini polis olarak tanıtarak, "Senin adın kullanılarak dolandırıcılık yapılmış. Biz bu kişileri yakalamak üzereyiz. Sen şimdi telefonunu hiç kapatma ve en yakın adliyeye git. Evine 2 bayan polis gönderiyoruz ve dinleme cihazları yerleştireceğiz" dedi. Telefonu kapatmama talimatına uyan İlhan Ş., Samsun Adliyesi önünde görevli polisle karşılaşınca dolandırılmak istendiğini anlattı. Polisin kendisinin dolandırılmaya çalışıldığını söylemesi üzerine İlhan Ş., "Aslında bu tip dolandırıcılık olaylarını gazetelerden okuyoruz. Ancak, beni adliyeye yönlendirince inandım. Henüz para isteme olayı olmadan polisle karşılayınca olay ortaya çıktı" dedi.

Son günlerde dolandırıcıların tep telefonuyla aradıkları kişileri adliyelere yönlendirip, adliye santralini de telefonla arayıp yönlendirdiği kişiyi kendisini polis veya savcı olarak telefona isteyip kandırıp hesaplarına para havale yaparak dolandırdıkları ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber