Adıyaman'dan kısa kısa

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adıyaman Şubesi Tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk Kupası Adıyaman şampiyonu Yamanspor oldu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Altınşehir Stadında oynanan final maçında Yamanspor, Tut Gençlikspor'u 9-2 gibi farklı bir skorla yenerek kupayı müzesine götürdü.

ADD Şube Başkanı Aslan Palalı, yaptığı açıklamada büyük Atatürk'ün Türk Gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk Anma ve Gençlik Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, böyle bir futbol turnuvası düzenlediklerini ve bu kupayı geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Tut Gençlikspor'un kupasını Mercan TV Genel Koordinatörü İmam Aslan takdim etti. Aslan bu anlamlı kupayı ve turnuvayı düzenleyenlere, katılan takımlara teşekkür etti.

-21 Sendika 23 Mayıs'ta iş bırakma eylemi çağrısında bulundu

Adıyaman'da 21 Sendika 23 Mayıs'ta iş bırakma çağrısında bulundu. Adıyaman Eğitim Sen Şube Müdürlüğünde Eğitimsen Şube Başkanı Hediye Kılınç tarafından yapılan basın açıklamasında, 23 Mayıs'ta bir günlük iş bırakma eylemine gidileceği bildirildi.

Kılınç, yaptığı açıklamada, ek ödeme adı altında yapılan ödemelerden dolayı haksızlığa uğradıklarını öne sürerek, şöyle konuştu:

"Birçok kamu çalışanının maaşlarının yarısına ulaşan ek ödemeler ısrarla emekli keseneklerimize yansıtılmamaktadır. Kamu emekçisinin maaşı emekli olduğunda yarı yarıya düşmektedir. Yine 3 Kasım 2011 tarihinde çıkarılan 666 sayılı KHK ile kamudaki ücret eşitsizliği daha da derinleştirilmiştir. 'Eşit işe eşit ücret' adı altında başta öğretmenler olmak üzere yüz binlerce kamu emekçisi bu düzenlemenin dışında bırakılmıştır.

Kamu kurumlarında farklı adlar altında ödenen tüm ek ödemelerin esas maaşımıza eklenmesini, gerçek anlamda eşit işe eşit ücret ilkesinin yaşama geçmesi için yaratılan mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Hakkımızı almak, iktidarı uyarmak, Türkiye'nin demokrasi ile yönetildiğini, demokrasinin temelinde tüm kesimlerin haklarının korunması geldiğini hatırlatmak için bütün sivil toplum örgütlerine 23 Mayıs-ta bir günlük iş bırakma eylemimize destek olmaya çağırıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber