Vali: Sivas'ta ciddi manada işsizlik yok, iş beğenmeme var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Valisi Ali Kolat, Kamu hizmetlerinde Sivas için tahsis edilen bin kişilik kadronun 2 bine çıkarılmış olmasından dolayı İl İstihdam Kurulu olarak olağanüstü toplandıklarını söyledi. Kolat, "Bu konuda hükümetimizin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'mızın, Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz'ın da bizzat ilgilenmeleriyle kamu kurumlarında 6 ay süreyle geçici olarak kamuda istihdam edeceğimiz sayı 2 bine çıkarılmış oldu." dedi.

Bin kadar istihdam edilecek personelle ilgili Kamu kuruluşlarından, belediyelerden özellikle Milli Eğitimden ve beldelerden talepler geldiğini hatırlatan Kolat, "Talepler genelde istenilen seviyede oldu ve istenilen taleplerin büyük bir kısmı karşılanmış oldu. 2 bine çıkarılınca bin kişilik ek istihdam imkanı doğunca tekrar olağanüstü olarak toplandık. Hangi kuruluşlarımızın ne tür talepleri olursa onları da değerlendireceğiz. Bu ilimiz için son derece önemli, işsizlik açısından da son derece önemli bir destek. İnşallah değerlendireceğiz ve İl istihdam kurulu olarak karar vereceğiz." şeklinde konuştu.

İl İstihdam Kurullarının o ilin mesleki eğitim, iş gücü potansiyelinin istihdama yönlendirilmesi ve işsizliğin giderilmesi amacıyla Türkiye iş kurumu kanuna göre toplandığına işaret eden Vali Kolat, "İlave çalışacak bin kişiyi bulmamız lazım. Sivas'ta ciddi manada bir işsizlik yok. İş beğenmeme var." diye konuştu.

'İŞSİZLER İŞ BEĞENMİYOR'

Kolat sözlerini şöyle sürdürdü: "Organize Sanayi Bölgesine(OSB) gidiyoruz. Birçok sektörde maalesef tekstilde olsun, mermerde olsun, imalat sanayinde olsun, istihdam edecek eleman bulmakta zorluk çektiklerini ifade ediyorlar. Hatta hizmet sektöründe lokantacılar falan da istihdam edecek eleman bulmakta zorlandıklarını ama belediyemize valiliğimize resmi bir kuruma alacağı zaman binlerce kişinin müracaat ettiğini görüyoruz. Bize işsizim diye müracaat edenlere de bakın madencilik sektöründe boş alan var, OSB'de elemana ihtiyaç var dediğiniz zaman bu kişilerin ya hiç oraya gitmediklerini yada gidip işi beğenmediklerini görüyoruz."

'İŞ ANALİZLERİ YAPIYORUZ'

İstihdam kurulunun mesleki eleman yetiştirmek, eğitmek anlamında da bir görevi olduğunu vurgulayan Kolat, "Biz zaman zaman kurslar açıyoruz.eleman yetiştirilmesi konusunda kurslarımızı sürdürüyoruz. Bununla da yetinmiyoruz, iş analizleri yapıyoruz, Sivas'ın hangi elemana hangi iş kolunda hangi kalitede elemana ihtiyaç olduğunun da araştırması yapılıyor. Bu meyanda alınan kararlar doğrultunda da istihdama yönelik çalışmalar sürüyor." ifadelerini kullandı.

Toplantıya Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Nabi Soysal, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ile ilgili kurumlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber