Vali Kızılcık: Kadınlar ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif rol almalı

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, ekonomide 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif rol almaları gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Kızılcık, 'Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Projesi' kapsamında hazırlanan Trabzon Yerel Eşitlik Çalışma Planı'nın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, dengeli kalkınmanın sağlanması için kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılmalarının adına devlet olarak önemli çalışmalara imza atıldığını ifade etti.

Kadınların hem ekonomik hem de sosyal hayatta daha görünebilir olmaları adına Trabzon'da da önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Kızılcık, "Trabzon'umuzda kadınlarımızın ekonomide daha aktif rol oynamaları için eğitim veren kurslar açıyoruz. Ayrıca eğitim alan kadınlarımızın işyeri açabilmeleri için destek oluyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 80 kadınımıza KOSGEB destekli ortalama 30 bin lira gibi bir destek sağlanarak iş sahibi olma fırsatı tanındı" dedi.

Ekonomide 2023 hedefine ulaşmada kadınların ekonomik hayata katılmalarının önemli rol oynayacağına inandığını dile getiren Vali Kızılcık, sözlerine şöyle devam etti: "Şuanki kadınlarımızın ekonomik hayata katılım oranı ile 2023 hedeflerine ulaşmamızın imkanı yok. Bu hedefleri gerçekleştirmek için kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif rol almaları gerekmektedir. Bunun içinde devletimiz tarafından gerekli destekler sağlanmaktadır. Bizde yerel yöneticiler olarak kadınlarımızı bu konularda bilgilendiriyoruz."

"36 PROJEYE 3 MİLYON EURONUN ÜZERİNDE HİBE VERECEĞİZ"

Güneydoğu Anadolu Bölgesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı (BKİ) Sadrettin Karahocagil de konuşmasında, 30 ili kapsayan 'Yerel Eşitlik Eylem Planları' projesinin önemine işaret etti. Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Projesi ile 36 projeye 3 milyon euronun üzerinde hibe vereceklerini belirten Karahocagil, bu hibelerle 30 ilde kadın sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesini, kadınların kamu hizmetlerine erişimlerinin kolaylaştırılmasını sağlamayı hedeflediklerini anlattı.

Toplantıya, Vali Recep Kızılcık, Belediye Başkan Yardımcısı Turan ile GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil'in yanı sıra, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ile kamu ve kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber