Ucuz okul müjdesi: Eğitimde KDV düşecek, isteyene faizsiz kredi

Haber Giriş : 15 Haziran 2005 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, bilişimle kalkınma vizyonuyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yürüttükleri ?Eğitimde iş birliği? çerçevesinde verilecek bilgisayar sertifika programına 120 bin öğretmenin birden başvurduğunu, bunun rekor düzeyde olduğunu söyledi. Bodrum'da düzenlenen basın sohbet toplantısında sorularımızı cevaplandıran Arkan, MEB ile birlikte başlattıkları programın duyurusu için hazırladıkları 90 bin broşürün dağıtılmasına gerek kalmadan 120 bin başvuru aldıklarını, bunun da kendisini çok şaşırttığını söyledi.

600 bin kişiye ulaşacak
İlk ve orta dereceli okullarda görev yapan öğretmenler, maaşta artış ve terfi hakkı için yapılan puanlama sistemine katılabilmek için yüksek lisans, doktora ve İngilizce eğitim belgeleri getiriyordu. Bu puanlama sistemine dahil edilen Microsoft bilgisayar sertifika programı ile aynı zamanda gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlere temel bilgisayar becerileri kazandırılarak, gerçek potansiyellerinin ortaya çıkması hedefleniyor. Henüz duyurusu bile yapılmadan 120 bin öğretmenin başvurduğu program çerçevesinde 5 yıl içinde 600 bin öğretmene uzaktan eğitim yoluyla ulaşması planlanıyor. Microsoft Öğretmen Eğitim Akademisi'nin ilk aşamasında bilgisayarın eğitimde bir araç olarak kullanılmasına yönelik, Microsoft Windows, Microsoft Office ve internet kullanımı başlıkları yer alıyor. Eğitim sonunda programı başarı ile tamamlayan öğretmenlere Microsoft tarafından eğitim katılım belgesi verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek sınavları başarı ile tamamlayanlara verilecek MEB onaylı başarı belgesi ise, öğretmenlerin kariyer basamaklandırma sistemi ve yükseltmelerinde geçerli olacak. Öte yandan Microsoft Öğretmen Eğitim Akademisi'nin bir bileşeni olan Eğitim Yönetim Sistemi ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın süreci yakından takip etmesine imkan sağlanıyor. MEB'in, bu sistemle öğrenmenin etkinliğini artırmak amacıyla öğretmenlerin öğrenim süreci ve gelişimlerini izlemesi, yönlendirmesi ve birçok rapor ile bilgiyi alması mümkün olacak.

Fırsatçılığımızı konuşturduk
Microsoft'un 86 ülkede eğitim alanında çalışma yürüttüğünü hatırlatan Çağlayan Arkan, bu iş için 250 milyon dolar kaynak ayrıldığını belirterek, ?Bu konuda fırsatçılığımızı konuşturduk. İngiltere'de bile okulların yüzde 12'si programa dahil edilirken, Türkiye'deki tüm okulları projeye dahil ettirdik ve bütçeden aslan payını Türkiye'nin almasını sağladık. Türkiye'ye verilmesi düşünülen eğitim bütçesinin 12 katını almayı başardık. Burada şu ana kadar 6-7 milyon dolar civarında nakit para harcadık. Ancak verilen eğitimin maddi değeri ise 50 milyon doları bulacak? dedi.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber